AcasăOldEbola a dus la decretarea starii de urgenta in Nigeria

Ebola a dus la decretarea starii de urgenta in Nigeria

Presedintele nigerian a decretat „urgenta nationala”, in vederea impiedicarii raspandirii infectiei cu febra hemoragica de tip Ebola, in conditiile in care doi oameni au murit, deja, ca urmare a contractarii acestui virus.

Seful statului nigerian, Goodluck Jonathan, a decis, de asemenea, suplimentarea bugetul destinat prevenirii raspandirii cazurilor de Ebola in randul populatiei, conform BBC. Totul, in conditiile in care, cu doar o zi in urma, Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca infectia cu febra hemoragica este considerata o „urgenta medicala internationala”.  Totodata, presedintele Nigerian a cerut populatiei sa ceara imediat ajutorul medicilor, de indata ce observa primele semne de imbolnavire.

In ultimele opt luni, nu mai putin de 961 de oameni au pierit, in vestul Africii, dupa ce au contractat Ebola, existand confirmarea faptului ca doua dintre victime si-au pierdut viata in Nigeria.

Vineri, oficialii Ministerului Sanatatii au precizat ca riscul prezentei infectiei cu acest timp de febra hemoragica in Romania este scazut, evaluarea de risc pentru Europa fiind redusa.

Citeste si: Cosmarul Ebola! Alerta maxima in America

343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger