AcasăOldDr. Pop, dupa incendiul devastator: E foarte impresionant. Am sperat ca n-o...

Dr. Pop, dupa incendiul devastator: E foarte impresionant. Am sperat ca n-o sa mai vad niciodata tragedia pe care am vazut-o la cutremurul din ’77

Situatia ranitilor internati la Spitalul de Arsi din Capitala, ca urmare a leziunilor grave suferite seara trecuta, in incendiul care a izbucnit la Clubul Colectiv, a impresionat-o teribil pe Monica Pop, directorul Spitalului Oftalmologic.

Cadru medical cu state vechi, specializat in medicina de urgenta, doctorul Pop a lasat sa se inteleaga ca imaginile care i s-au derulat prin fata ochilor, in aceasta dimineata, cand a fost sa vada – la terapie intensiva si in saloanele in care se afla victimele incendiului aduse la Spitalul de Arsi -persoanele care au suferit arsuri la fata, indeosebi in zona ochilor, au fost foarte dure. Specialistul a declarat ca a vazut multi pacienti cu arsuri grave, dar si cu probleme oftalmice, si ca o victima a flacarilor din club a ramas fara vedere.

De altfel, medicul Pop a precizat ca mai multi tineri aflati in localul respectiv s-au prezentat inclusiv la spitalul pe care il conduce.

„Am vazut un pacient carbonizat, care este neidentificat. Din cei pe care i-am vazut si care sunt numerosi, nu mai stiu, cred ca in jur de 20, sapte sau opt (…) au leziuni oftalmologice foarte grave. Acestia sunt si cei care sunt si intr-o stare fizica foarte grava si nu stiu cati dintre ei au sansa de supravietuire. E foarte impresionant, va rog sa credeti, si pentru noi”,a declarat medicul Pop, sambata dimineata, la plecarea din unitatea medicala situata pe Calea Grivitei din sectorul 1 al Capitalei.

Directorul spitalului din Piata Lahovari considera ca situatia declansata seara trecuta este o adevarata tragedie, care i-a readus in memorie situatia cauzata de cutremurul din martie 1977, dupa seismul foarte puternic care a lovit Capitala. „Am sperat ca n-o sa mai vad niciodata tragedia pe care am vazut-o la cutremurul din ’77, cand eram studenta la Medicina. Uite ca se repeta, sigur ca de mai mica anvergura, dar de gravitate extraordinara”, a adaugat medicul Pop.

Va reamintim ca 27 de oameni au murit si peste 160 au fost raniti, dupa incendiul izbucnit vineri seara in Clubul Colectiv, in timpul unui concert rock la care participau peste 200 de persoane. Ancheta menita sa scoata la lumina cauzele producerii tragediei a fost preluata de Parchetul general.

author avatar
Cristina Stefan
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger