AcasăOldDoua luni de la tragedia din "Colectiv". Cele 63 de victime, comemorate...

Doua luni de la tragedia din „Colectiv”. Cele 63 de victime, comemorate in fata clubului/Expozitie foto la Palatul Victoria

Zi grea pentru familiile, apropiatii si cunoscutii celor 63 de tineri plecati prea devreme intr-o lume mai buna, dupa ce au cazut victime incendiului din „Colectiv”. Au trecut exact doua luni de la seara fatidica, in care ambulantele au umplut zona aflata la intrarea in localul cuprins de flacari, club in care sute de persoane venisera sa ii auda cantand pe membrii trupei Goodbye to Gravity, care isi lansau cel de-al doilea album, in seara zilei de 30 octombrie.

S-au implinit, asadar, doua luni de cand n-a trecut zi ca parintii, fratii, bunicii, verii, colegii de munca, dar si supravietuitorii dezastrului sa nu isi aminteasca de experienta cumplita care a schimbat vieti, destine si mentalitati.

Si tot in fata clubului, in care, inca din seaza dezastrului au fost aprinse primele lumanari, pentru sufletele primilor 26 de tineri care au murit in clubul mistuit de foc si fum, se vor strange, peste doar cateva ore, cei care nu vor sa lase acest moment sa treaca fara sa fie prezenti cu un licar de lumina si o floare, in memoria celor 63 de oameni care au pierit dintre cei vii, desi mai aveau atatea de spus pe pamant. Tot pentru ei a fost impodobit, inainte de Craciun, un brad in care au fost puse, simbolic, 63 de stelute.

(sursa foto: a1.ro)

Pe pagina de Facebook Impreuna Rezistam, pe care sunt publicate constant vesti noi despre starea ranitilor, dar si despre circumstante de tin de cazul Colectiv, este anuntat faptul ca, miercuri seara, incepand cu ora 19, va avea loc o ceremonie in memoria celor 63 de victime care nu au supravietuit dezastrului. „Asa cum am promis, in fiecare luna, pe data de 30, ne adunam in fata Clubului Colectiv, pentru a-i comemora pe cei 63 de #oamenifrumosi, care s-au grabit sa plece de langa noi. Poate intr-o lume mai buna, cine stie…Pe 30 decembrie, ne intalnim la ora 7 seara. Aduceti cu voi cate o #floare (de preferinta alba) si cate o #lumanare”, suna mesajul postat pe pagina respectiva de pe reteaua de socializare.

 

Si tot de miercuri incepand s-a aflat ca in incinta sediului Guvernului, mai exact pe holul Palatului Victoria, chiar langa sala unde au loc sedintele Executivului, s-a organizat o expozitie-omagiu ce contine instantanee realizate de tinerii fotografi profesionisti care se aflau in clubul respectiv, in seara zilei de 30 octombrie. Una dintre semnatarele fotografiilor expuse este jurnalista Teodora Maftei, care a pierit in incendiul din „Colectiv”.

sursa foto: Facebook/Guvernul Romaniei

author avatar
Cristina Stefan
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger