AcasăOldDosarul Revolutiei, redeschis in urma hotararii Instantei Supreme

Dosarul Revolutiei, redeschis in urma hotararii Instantei Supreme

Inalta Curte a decis redeschiderea Dosarului Revolutiei, dupa ce, anterior, procurorii militari hotarasera clasarea cauzei.

Supravietuitorii, precum si rudele victimelor – foarte multe dintre ele fiind tineri – care si-au pierdut viata la Revolutie primesc o unda de speranta ca se va afla adevarul – la peste 26 de ani de la evenimentele sangeroase – in privinta evenimentelor din decembrie 1989.

Concret, la peste o luna de cand Bogdan Licu, la acel moment Procuror General interimar al Romaniei preciza faptul ca a dispus redeschiderea cauzei, urmand ca Instanta Suprema sa conforme aceasta hotarare, aceasta unda verde din directia Inaltei Curti a venit in cursul zilei de luni.

Acelasi Licu preciza, la momentul la care anunta redeschiderea cauzei, ca a considerat ca aceast decizie luata de procurorii militari- de clasare- a fost una „netemeinica si nelegala”, precizand, totodata, ca au fost „cercetari incomplete”, dar si informatii ignorate. Va reamintim ca solutia de clasare a fost data in octombrie 2015.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

author avatar
Cristina Stefan
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger