AcasăOldDosarul mineriadei: Si Cazimir Ionescu a ajuns in fara procurorilor Parchetului General

Dosarul mineriadei: Si Cazimir Ionescu a ajuns in fara procurorilor Parchetului General

Fostul membru al Frontului Salvarii Nationale a sosit la Parchetul General din Capitala in cursul diminetii de joi.

Pe langa Emil Dumitrescu, fost consilier prezidential in perioada in care Iliescu conducea Romania, in primul an de dupa Revolutie, mai precis in vara anului 1990, cand au avut loc evenimentele violente din Capitala, la discutii cu procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au ajuns, joi, si Cazimir Ionescu, fost vicelider al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN). Acesta din urma se afla si la acest moment in sediul PICCJ, in fata procurorilor.

Totodata, in cursul acestei zile este asteptat sa ajunga la sediul acestui for si Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, acesta confirmand, la un post TV, ca a fost citat la Parchet, in dosarul in care se fac cercetari in privinta evenimentelor din iunie 1990.

In cursul zilei trecute, la Parchetul General si-au facut aparitia, pe rand, fostul sef al statului, Ion Iliescu, fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, dar si ex-ministrul Apararii, din 1990, Victor Atanasie Stanculescu. In acest context, reprezentantii Parchetului General au anuntat continuarea anchetei in dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, dar si schimbarea incadrarii juridice in cazul mai multor persoane cercetate in acest caz. Mai exact, din comunicatul PICCJ reiese faptul ca „procurorii militari au dispus schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii (…) constand in reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din dimineata zilei de  13 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane si ranirea prin impuscare a altor trei, precum si vatamarea corporala si lipsirea de libertate a aprox. 1.000 de persoane in zilele de 14 si 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declansat de catre muncitori din unele centre industriale si bazine carbonifere din tara”.

sursa foto: ziare.com

 

602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger