AcasăOldDosarul "Ferma Baneasa". Kovesi, despre echivalentul prejudiciului estimat: alocatia pe care primi-o,...

Dosarul „Ferma Baneasa”. Kovesi, despre echivalentul prejudiciului estimat: alocatia pe care primi-o, intr-un an, aproximativ un milion de copii din Romania

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

Sefa DNA a vorbit din nou despre necesitatea eliminarii imunitatii parlamentare, dar si despre echivalentul sumei estimate drept prejudiciu adus statului in dosarul „Ferma Baneasa”, in care sunt cercetati Remus Truica, Dan Andronic si alte trei persoane.

Referindu-se, intr-un interviu acordat TVR, la situatia intalnita, miercuri, in Parlament, cand deputatii au avizat cererea DNA in cazul deputatului Oltean, dar nu si pe cea in cazul lui Catalin Teodorescu, ambii fiind vizati de suspiciuni in acelasi dosar, dar si de o cerere a procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a readus in discutie chestiunea imunitatii parlamentare. „Cea mai corecta solutie ar fi ca aceasta imunitate sa fie eliminata si orice cenzura pe tot ce inseamna masuri preventive in Romania sa fie luata de instantele de judecata, asa cum este si firesc (…) Din pacate, in Romania, pentru parlamentari lucrurile stau diferit – un vot politic sau votul colegilor din partid ii poate scapa de aplicarea echitabila a legii”, e de parere sefa DNA.

Cat priveste cauza cunoscuta drept „Ferma Baneasa”, Laura Kovesi a precizat urmatoarele: „Acest dosar este disjuns dintr-un alt dosar investigat de DNA anul trecut, intre timp au mai fost identificate, in cadrul DNA, doua dosare mai vechi care au fost inchise din lipsa de probe la data respectiva. (…) Chiar una dintre persoanele vizate in acest dosar a facut ea insasi o sesizare, la inceputul anului”.

Referitor la prejudiciul foarte mare estimat in acest dosar, paguba presupus a fi adusa statului in dosarul retrocedarilor nelegale, pentru exemplificare, sefa DNA a precizat ca suma respectiva „ar fi alocatia pe care primi-o, intr-un an de zile, aproximativ un milion de copii din Romania”.”Prejudiciul pe care il presupunem ca s-a comis si pe care speram sa-l putem dovedi cu probe se ridica undeva la undeva peste 135 de milioane de euro, este o suma enorma, este contravaloarea unui teren care a apartinut intotdeauna statului si care a fost retrocedat -din punctul nostru de vedere- in mod ilegal”, a mai precizat Kovesi in interviul acordat televiziunii publice, seara trecuta.

1.242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger