AcasăOldDosarul "Ciuperceasca": Fost sef al CJ Prahova, trimis in judecata de DNA

Dosarul „Ciuperceasca”: Fost sef al CJ Prahova, trimis in judecata de DNA

Florin Anghel

Odata finalizata ancheta in acest caz, procurorii anticoruptie ploiesteni au dispus trimiterea in instanta a dosarului care il vizeaza atat pe fostul deputat PDL si, totodata, ex-presedinte al Consiliului Judetean Prahova, cat si pe alte doua persoane, una dintre ele fiind fiica presedintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Florin Anghel

Asadar, din cate precizeaza, miercuri, DNA, atat Florin Ancghel, cat si DAnut MArcel Cornea, dar si Andreea Cosma vor ajunge in fata magistratilor Curtii de Apel Ploiesti, instanta catre care a fost trimis dosarul care ii vizeaza.

 

Procurorii il acuza pe Anghel ca, in calitate de sef al CJ Prahova, ar fi savarsit fapte de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Cornea -presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A, imputernicit cu atributii de director general, la data faptei -este cercetat pentru  „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”, in timp ce Andreea Oana Cosma, notar de meserie, este acuzata, in acelasi dosar, de „complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”.

Trebuie amintit faptul ca aceasta „Cazarma 1375 Ciuperceasca” se afla in Prahova si ca, la data faptelor consemnate in dosar, facea parte din cadrul S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., despre care procurorii precizeaza ca era un agent economic cu capital integral de stat avand ca unic actionar Consiliul Judetean Prahova. Tot DNA mentioneaza ca, in urma cu sapte ani, respectiv in cursul anului 2008, Cornea „a procedat la instrainarea activului „Ciuperceasca” apartinand S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., prin negociere, incalcandu-si atributiile ce-i reveneau in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, in sensul ca a semnat un numar de 9 contracte de vanzare-cumparare, prin care a instrainat loturi din „Ciuperceasca”, fara ca bunurile vandute sa fi fost evaluate, fara desfasurarea unei licitatii publice, fara a fi imputernicit de Adunarea Generala a Actionarilor mandatata special de Consiliul Judetean, fara viza de control financiar preventiv propriu, sustragand operatiunea economica de la controlul de legalitate si regularitate si in baza unei procuri emise cu depasirea competentelor si cu incalcarea dispozitiilor legale”.

Totodata, procurorii sustin ca „pentru aceasta, inculpatul Cornea Danut Marcel a fost determinat de catre inculpatul Anghel Florin Serghei, presedinte al Consiliului Judetean Prahova de la acea data care, cu depasirea competentelor legale, a emis o procura autentificata prin care Cornea Danut Marcel era imputernicit sa vanda integral activul „Cazarma 1375 – Ciuperceasca” catre toate persoanele, prin negociere”, dar si ca ambii ar fi fost ajutati de Cosma, notar public, „care a acceptat sa autentifice contractele de vanzare cumparare prin care S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A. a instrainat mai multe imobile ce faceau parte din activul „Ciuperceasca”, fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare privind achizitiile publice”.

Totodata, procurorii anticoruptie sustin ca prejudiciul total produs in dauna societatii comerciale in cauza ar fi de 18.694.990,34 lei, suma cuprinzand si prejudiciul despre care DNA considera ca ar fi fost cauzat prin vanzarea activului „Ciuperceasca”.

319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger