AcasăOldDosar penal la Parchetul Militar, in cazul elicopterului SMURD prabusit

Dosar penal la Parchetul Militar, in cazul elicopterului SMURD prabusit

Grav accident cu un microbuz pe A1. S-a declanșat Planul Roșu și s-a chemat un elicopter SMURD

Pe langa faptul ca MAI a anuntat, in aceasta dupa-amiaza, faptul ca secretarul de stat Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, va pleca in Republica Moldova, urmare a accidentului aviatic, din directia Ministerului Public aflam faptul ca dincolo de Prut urmeaza sa ajunga si o echipa mixta formata din procurori militari si specialisti criminalisti.

Acestia din urma vor colabora cu autoritatile judiciare din Republica Moldova, care se ocupa de ancheta menita sa stabileasca exact in ce conditii s-a prabusit elicopterul apartinand SMURD Iasi si cum au murit pilotul, copilotul, precum si medicul si asistentul medical aflati la bord.

Trebuie precizat faptul ca urmare a nefericitului eveniment aviatic produs in raionul Cantemir, la nivelul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi s-a deschis un dosar penal, cauza fiind deja preluata de catre Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, din cate anunta Ministerul Public intr-un comunicat.

Printre faptele aflate in atentia procurorilor se numara si cea de ucidere din culpa. Mai exact, „cercetarile sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa (…), neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (…) si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (…)”.

Va reamintim ca aparatul de zbor a cazut dupa ora 14, intr-o zona impadurita si in conditii meteo nefavorabile si ca, din pacate, in urma impactului cu solul, nu au existat supravietuitori in randul persoanelor aflate la bord.

Cititi si: Un elicopter SMURD s-a prabusit

Marturie impresionanta in cazul prabusirii elicopterului SMURD

 

author avatar
Cristina Stefan
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger