AcasăOldDoliu national, pana luni, in memoria celor 27 de oameni care si-au...

Doliu national, pana luni, in memoria celor 27 de oameni care si-au gasit sfarsitul in urma tragediei din club

Prin intermediul unei Ordonante de Urgenta, Guvernul a dispus ca, de sambata incepand, timp de trei zile, respectiv pana luni, sa fie decretate trei zile de doliu national. In tot acest interval, drapelul Romaniei va fi arborat, in berna, la sediile institutiilor statului.

Masura vine in semn de respect pentru memoria celor 27 de persoane care au murit, ca urmare a dramei de seara trecuta. „Sa aratam respect fata de victime, sa intelegem cum s-a intamplat”, a precizat primul-ministru, in privinta tragediei care s-a produs in clubul bucurestean Colectiv, totul in vederea evitarii unor asemenea tragedii.

Nu in ultimul rand, va spunem ca Ponta a anuntat, in cadrul sedintei de Guvern convocate ca urmare a incendiului care a afectat clubul in care se aflau peste 200 de persoane, majoritatea lor tineri care venisera la un concert, sedinta la care au participat mai multi ministri, printre ei cel al Internelor, al Apararii Nationale, dar si al Sanatatii, ca interventia a avut loc la 11 minute de la primul apel la 112. Totodata, premierul a tinut sa multumeasca celor care au intervenit la locul nenorocirii, dar si medicilor din spitalele la care au fost dusi supravietuitorii

Prezent la sedinta, vicepremierul Oprea a anuntat ca primul apel la urgenta a fost la 22.32 si ca incendiul a fost stins la 00.43. La randul sau, secretarul de stat Arafat a confirmat ca primul echipaj a ajuns la fata locului la 11 minute de la apel, si ca au intervenit ulterior, odata cu instituirea „planului rosu” 55 de ambulante. Secretarul de stat a anuntat ca au fost multe cazuri de persoane in stop cardiac. Momentan, peste 140 de persoane au ramas internate in mai multe spitale din Capitala.

sursa foto: ziarulargesenilor.ro

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger