AcasăOldDoi romani au murit si alti 14 au fost raniti, in Turcia,...

Doi romani au murit si alti 14 au fost raniti, in Turcia, in urma unui accident rutier

Momente greu de imaginat pentru familiile mai multor romani aflati in calatorie in Turcia. Autoritatile consulare romanesti sunt in alerta, in incercarea de a afla cat mai multe date de la autoritatile turce in privinta cetatenilor autohtoni despre care s-a aflat ca au cazut victime unui accident rutier care a avut loc, in cursul acestei zile, intr-o zona muntoasa de pe raza acestui stat.

Este vorba despre un microbuz in care se aflau 16 persoane, toate de orgine romana, si care a fost implicat intr-un accident. Din primele date, doi romani au pierit, se confirma din directia Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti, intr-un comunicat.

Restul persoanelor aflate la bordul respectivului mijloc de transport au suferit diferite leziuni. Ranitii au fost preluati de ambulantele ajunse la locul accidentului, si, dupa acordarea primului-ajutor, au fost transportati de urgenta catre spitalele aflate in apropierea locului accidentului.

Calatoria romanilor aflati la bordul microbuzului destinat transportului de persoane a fost intrerupta brusc de de acest tragic eveniment rutier, care s-a produs pe o sosea ce leaga localitatile Manavgat si Akseki, ambele aflate in provincia turceasca Antalya.

(foto: wikipedia)

Printre primele masuri pe care le-au luat oficialii romani dupa producerea accidentului au fost aceea sa trimita reprezentanti la unitatile medical catre care au fost transportate victimele. „O echipa consulara mobila este in drum spre spitalul in care se afla cetatenii romani pentru a verifica situatia acestora si a mentine contactul cu medicii curanti. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya se afla in drum spre spitalul in care se afla cetatenii romani pentru acordarea asistentei necesare. In acelasi timp, ambasadorul Romaniei la Ankara se afla in contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya si cu directorii spitalelor in care se afla cetațenii romani”, precizeaza MAE.

Momentan nu se cunosc mai multe date despre conditiile in care s-a produs impactul rutier, fiind vorba despre un accident despre care s-a aflat in urma cu putin timp si despre un demers consular in plina desfasurare.

Vom reveni cu detalii!

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger