AcasăOldDoi militari romani AU MURIT in Afganistan

Doi militari romani AU MURIT in Afganistan

Doi militari romani au cazut la datorie in Afganistan, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale. Cei doi se aflau intr-o misiune de patrulare, cand blindatul in care se aflau a trecut peste o mina care a explodat.

Doi militari romani si-au pierdut viata in Afganistan, duminica, in urma unei explozii a unui dispozitiv artizanal, in timp ce se aflau in misiune de patrulare. Incidentul s-a petrecut in jurul orei 22:00, ora Romaniei. Militarii au fost transportati la spital cu un elicopter de evacuare medicala, insa in jurul orei 23:00, ora Romaniei, ca urmare a ranilor deosebit de grave, cei doi au decedat, transmite MApN.

Identitatea celor doi militari va fi anuntata dupa informarea familiilor, conform procedurii, potrivit aceleiasi surse.

Militarii romani din Afganistan asigura securitatea in zona, iar multi dintre ei instruiesc autoritatile locale. Cel mai mare pericol pentru ei, insa, il reprezinta bombele improvizate, noteaza rtv.net

„Aceste mijloace explozive improvizate reprezinta principala amenintare nu numai pentru militarii romani, pentru toti militarii coalitiei care opereaza in Afganistan. Realitatea demonstreaza ca este foarte greu sa detectezi, mai cu seama in miscare, astfel de dispozitive. Libertatea de actiune apartine celor care folosesc astfel de dispozitive pentru a descuraja patrularea si producerea de pierderi militarilor NATO care opereaza zona, acest lucru continua sa genereze multe probleme”, a declarat Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii, citat de rtv.net.

„Avem stabilit un calendar de retragere cu aliatii nostri din NATO si incepand din 2014 urmeaza retragerea tuturor trupelor din Afganistan. Este adevarat ca la summitul de la Chicago sefi de state si de guverne au luat o decizie pentru a pastra in Afganistan numai o forta destinata pregatirii trupelor de securitate afgana. Noi, alaturi de aviatie, ne-am angajat sa ne respectam in continuare toate aceste angajamente astfel incat sa demonstram solidaritate cu aliatii, cu poporul afgan, care sufera in egala masura in urma insurgentei talibane si sper ca aceste viitoare misiuni sa fie mai putin riscante decat actuale”, a mai spus Dobritoiu.

Foto: mapn.ro

author avatar
Alina Costache
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger