AcasăOldDoi inspectori ai ISU Bucuresti, trimisi in judecata in cazul "Colectiv"

Doi inspectori ai ISU Bucuresti, trimisi in judecata in cazul „Colectiv”

Primele doua persoane trimise in judecata in dosarul „Colectiv” sunt Antonina Radu si George Matei.

Procurorii au decis, vineri, trimiterea in fata instantei a celor doi pompieri acuzati ca ar fi fost in clubul afectat de incendiul devastator, din 30 octombrie, dar nu ar fi raportat acest lucru, ba mai mult ar fi permis localului sa-si continue activitatea.

Acuzati de abuz in serviciu si cercetati in prezent in arest preventiv, cei doi ofiteri-inspectori cu grad de capitan in cadrul ISU Bucuresti vor ajunge in fata judecatorilor, odata ce procurorii militari din cadrul DNA, care au preluat o parte din ancheta care se face in privinta tragediei din „colectiv” au finalizat cercetarile, dispunand o astfel de masura, anunta Digi24.

Precizam ca Antonina Radu si George Matei au fost retinuti de DNA, pe 9 noiembrie, la acel moment procurorii anuntand faptul ca incepand din septembrie 2014 si pana in primavara anului 2015, cei doi, „in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu”, dar si ca „au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere”. Totodata, procurorii notau ca „desi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, inculpatii Radu Antonina si Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu”.

sursa foto: MAI

228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger