AcasăOldDoi fost directori al CEC Bank -sucursala Brasov, trimisi in judecata alaturi...

Doi fost directori al CEC Bank -sucursala Brasov, trimisi in judecata alaturi de alte 10 persoane

Zi grea pentru mai multe persoane ajunse in vizorul procurorilor DNA brasoveni, care au aflat, marti, ca dosarul in care sunt acuzati de diverse fapte de coruptie a fost trimis instantei, respectiv Tribunalului Brasov, in legatura cu acordarea a peste 30 de credite.

Printre cele 12 persoane deferite justitiei se numara si doua femei care au detinut functii de conducere in cadrul sucursalei brasovene a CEC Bank, respectiv Florentina Tanalica, fost director al unitatii bancare brasovene, precum si Afrodita Nicoleta Rentea, ex-director de operatiuni, ulterior sef serviciu credite, precizeaza DNA. Cele doua sunt acuzate de cate 38 de acte de „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit” si au fost deferite instantei in regim de control judiciar.

O masura similara a fost luata in cazul unui director de firma, dar si a unui asociat-administrator al unei firme, ambii acuzati de complicitate la abuz in seviciu, si de asemenea aflati momentan sub control judiciar. Totodata, alte opt persoane, sase dintre ele functionari bancari ai sucursalei respective, au fost deferiti justitiei, in stare de libertate, in acelasi dosar.

Procurorii sustin ca, in perioada 2006 –2012, unitatea bancara condusa de Tavalica si Rentea, „in baza unor intelegeri prealabile” cu directorul firmei si administratorul societatii comerciale cercetati si ei in acelasi dosar, „a acordat un numar de 38 de credite cu nerespectarea procedurilor si normelor bancare unor clienti privilegiati, printre care se numara si firmele conduse de acestia doi din urma”, se mentioneaza intr-un comunicat  al DNA, in care se mentioneaza si ca in sucursala respectiva s-ar fi creat un adevarat „sistem de control total si supunere a angajatilor (…) avand la baza teama lor de pierdere a locului de munca si de a intra in conflict cu cele doua inculpate din conducere”.

232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger