AcasăOldDoi dintre patronii din "Colectiv", plasati in arest la domiciliu

Doi dintre patronii din „Colectiv”, plasati in arest la domiciliu

Catalin Gancea, cel mai proaspat actionar

Magistratii Tribunalului Bucuresti au venit cu o veste mult-sperata de doi dintre actionarii clubului aflat in sectorul 4 al Capitalei. Acestia urmeaza sa fie lasati sa plece, luni, din Arestul Central al Politiei Capitalei, odata ce instanta a dispus cercetarea lor in arest la domiciliu, in dosarul in care se ancheteaza tragedia de la „Colectiv”.

UPDATE: Cei doi tineri au parasit, in jurul orei 15.10, Arestul Politiei Capitalei, alegand, insa, sa nu faca nicio declaratie in fata presei. Au ales sa se urce fiecare in masina care il astepta in fata Arestului Central, urmand sa ajunga fiecare la domiciliul sau, unde vor ramane in regim de arest, in conformitate cu masurile dispuse de reprezentantii legii.

–-

Asadar, Paul Gancea si Costin Mincu urmeaza sa paraseasca, in orele urmatoare, „Beciul Domnesc”, catre adresele pe care le-au mentionat oamenilor legii, drept domiciliu. Totul in conditiile in care judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis cererea lui Gancea si Mincu de inlocuire a masurii arestului preventiv cu una mai blanda, respectiv cu arestul la domiciliu, in conditiile in care zilele trecute Judecatoria Sectorului 4 al Capitalei le respinsese cererile in aceasta privinta. Ar mai fi de spus ca masura de luni este una definitiva si, drept urmare, se va aplica la scurta vreme de la pronuntare.

In tot acest timp, Alin Atastasescu, actionarul majoritar al localului de pe Tabacarilor 7, ramane in arest preventiv.

Cei doi tineri, asemeni lui Alin Anastasescu, cel de-al treilea patron al clubului cuprins de incendiul cumplit din seara zilei de 3 octombrie, soldat cu 62 de decese si peste 120 de raniti, sunt acuzati de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de ucidere din culpa si de vatamare corporala din culpa. Cei trei tineri au fost arestati preventiv pe 3 noiembrie, iar la inceputul acestei luni, inainte ca mandatele de arestare emise pentru 30 de zile pe numele lor sa expire, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au dispus prelungirea masurilor preventive, acceptand propunerea procurorilor de la Parchetul General, formulata in acest sens, pe numele lor.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger