AcasăOldDNA: Fostul directior al APIA Satu Mare, trimis in judecata pentru luare...

DNA: Fostul directior al APIA Satu Mare, trimis in judecata pentru luare de mita

Viorel Pintea, fostul director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Satu Mare, a fost trimis in judecata, marti, de DNA Oradea. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Procurorii anticoruptie il acuza pe fostul sef al APIA Satu Mare de trei infractiuni de luare de mita, pentru care Pintea a fost deferit justitiei, in stare de libertate. Conform rechizitoriului, Viorel Pintea ar fi pretins de o persoana (care l-a si denuntat la DNA), in mai multe etape, in perioadele martie-mai 2012 si 22-24 noiembrie 2013, suma de 10.500 euro, din care ar fi primit, sustin procurorii, in total 5.500 euro, respectiv 3.000 lei, „pentru a-si indeplini atributiile functionale stabilite prin fisa postului”.

Potrivit precizarilor DNA, „sumele de bani si bunurile, au fost pretinse de inculpat in contextul derularii, intre intreprinderea individuala a denuntatorului si APIA Satu-Mare, a unui contract privind infiintarea unei culturi de vita de vie, valoarea totala a ajutorului nerambursabil acordat ridicandu-se la suma de aproximativ 1.000.000 euro. Aceasta suma de bani a fost achitata denuntatorului in doua transe de plata, una in anul 2011 si una in anul 2012. Pretinderea respectiv darea sumei de 2.500 euro s-a facut in conditiile in care, anterior, inculpatul Pintea Viorel i-a spus denuntatorului ca in urma verificarilor in teren s-a stabilit ca acesta nu indeplineste conditiile de plata, lasandu-l astfel sa creada ca aprobarea platii celei de-a doua transe depinde de remiterea sumei pretinse”.

In acelasi comunicat, procurorii precizeaza ca, in cursul lunii mai 2012, in timpul campaniei electorale, Pintea ar fi pretins de la aceeasi persoana 5.000 de euro, suma din care fostul sef al APIA Satu Mare ar fi primit 3.000 de lei. De asemenea, Pintea este acuzat ca, pe 22 noiembrie 2013, ar fi cerut 3.000 de euro de la denuntator, suma pe care persoana in cauza i-ar fi dat-o doua zile mai tarziu, cand a fot organizat un flagrant.

Procurorii precizeaza, de asemenea, ca s-a dispus indisponibilizarea si sechestrarea unor sume de bani ridicate de la suspect, respectiv 36.000 lei, 9.652 lei si 600 USD. Dosarul fostului director al APIA Satu Mare a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Sursa foto: satmareanul.net

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger