AcasăOldDNA: Directorul executiv al HCM Baia Mare, sub control judiciar

DNA: Directorul executiv al HCM Baia Mare, sub control judiciar

Urmare a perchezitiilor pe care DNA le-a facut, joi, atat la sediul primariei din oras, cat si la cel al clubului municipal de handbal din Baia Mare, procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus plasarea sub control judiciar, vreme de 60 de zile, a directorului executiv al clubului in cauza.

Mai precis, Liviu-Ioan Bala a aflat ca pe numele sau procurorii DNA au decis atat punerea in miscare a actiunii penale, cat si aplicarea masurii controlului judiciar, incepand din 1 octombrie si pana pe 29 noiembrie anul in curs.

Masura – care presupune ca Bala are de indeplinit o serie de obligatii legale, care i-au fost aduse la cunostinta – a fost luata de catre procurorii anticoruptie in cazul directorului executiv al clubului H.C. Municipal Baia Mare in conditiile in care acesta din urma este cercetat pentru abuz in serviciu, complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea evaziune fiscala, toate in forma continuata.

De altfel, procurorii sustin ca au probe cum ca incepand de anul trecut si pana in luna iulie a acestui an, Bala, „in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit in mod defectuos mai multe acte sau a ajutat la intocmirea acestora (efectuarea de cheltuieli fictive, intocmirea de documente contabile fictive, efectuarea de cheltuieli ce nu au fost cuprinse in bugetul de venituri si cheltuieli si in bilantul contabil aprobat de Adunarea Generala a H.C. Municipal Baia Mare etc.), prin acestea cauzând acestui club sportiv un prejudiciu in suma de aproximativ 650.000 lei”.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger