AcasăOldDNA cere aviz de la presedinte pentru urmarirea fostului ministru Cristian David

DNA cere aviz de la presedinte pentru urmarirea fostului ministru Cristian David

Procurorul sef al DNA cere aviz de la presedinte pentru inceperea urmaririi penale pe numele fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutinden, liberalul Cristian David, acuzat de abuz in serviciu, fals si fals in declaratii.

Procurorii sustin ca David nu ar putea justifica 60.000 de euro din declaratia de avere. Ca urmare, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de David.

Reprezentantii DNA sustin ca „exista indicii rezonabile potrivit carora, pentru a justifica in declaratia de avere depusa la data de 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, numitul David Cristian a consemnat in fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de „restituire imprumut”, de la mama sa”.

Cititi si: Serviciile au dirijat operatiunea de extragere a lui Antonescu din USL

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger