AcasăOldDNA: Apa Nova Bucuresti, pusa sub acuzare pentru evaziune, cumparare de influenta...

DNA: Apa Nova Bucuresti, pusa sub acuzare pentru evaziune, cumparare de influenta si spalare a banilor

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

In continuarea cercetarilor care se fac in privinta unor reprezentanti ai companiei, multi dintre ei de la varful societatii comerciale, vineri, procurorii DNA ploiesteni au decis punerea in miscare a actiunii penale fata de Sc Apa Nova Bucuresti SA.

Prin intermediul unui comunicat, a fost anuntat faptul ca persoana juridica in cauza are calitate de inculpat, fiind cercetata pentru luare de mita, cumparare de influenta, favorizarea infractorului, violarea vietii private, evaziune fiscala, in forma continuata si spalare a banilor.

Acuzatii extinse pentru persoane din conducerea companiei

Totodata, procurorii DNA din cadrul serviciului Teritorial Ploiesti au dispus extinderea actiunii penale fata de trei persoane din conducerea companiei, aflati in prezent sub control judiciar. Este vorba despre Bruno Roche, director general al S.C. Apa Nova S.A. Bucuresti in perioada octombrie 2008 – septembrie 2013, cercetat pentru evaziune fiscala, in forma continuata, spalare a banilor si violarea vietii private, dar si despre Ovidiu Simionescu, administrator al unor societati comerciale si, totodata, precizeaza procurorii, reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, dar si despre Vlad Moisescu, acestia doi din urma fiind acuzati de  complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si complicitate la spalare a banilor.

Nu in ultimul rand, procurorii DNA anunta si faptul ca in aceeasi cauza „au adus la cunostinta aparatorilor alesi ai suspectului Laurent Lalague, cetatenie franceza si romana, director general al S.C. Apa Nova S.A. Bucuresti in perioada septembrie 2013 – iunie 2015, ca fata de clientul lor s-a dispus continuarea urmaririi penale si pentru alte infractiuni decat cea initial retinuta in sarcina sa si anume pentru luare de mita, evaziune fiscala, in forma continuata, spalare a banilor, violarea vietii private”.

Va prezentam, in continuare, cateva aspecte din ordonanta de extindere si continuare a urmaririi penale intocmita de procurorii DNA:

„Apa Nova Bucuresti S.A. care face parte Grupul de firme VEOLIA Franta este concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare a municipiului Bucuresti pe o perioada de 25 ani, incepand cu anul 2000. Printre actionarii societatii se afla si municipiul Bucuresti, cu un procent de 16,31%, din capitalul societatii si are ca domeniu de activitate gestiunea serviciului public de alimentare cu apa si a serviciului de canalizare in Municipiul Bucuresti.

Apa Nova Bucuresti S.A. este prima societate din Romania in acest domeniu care s-a constituit pe baza unui parteneriat public-privat.

S.C. APA NOVA Bucuresti S.A furnizeaza un serviciu public astfel incat selectarea furnizorilor trebuie facuta obligatoriu prin procedura de achizitie publica prevazuta de lege.

Cu toate acestea, in perioada 2008-2015, firmele controlate de inculpatii Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian si Berevoianu Costin au obtinut contracte in mod preferential si direct, fara derularea procedurilor legale. Cea mai mare parte a serviciilor prevazute in contracte nu ar fi fost prestate.

Contractele au fost incheiate de APA NOVA Bucuresti S.A cu firmele controlate direct de cei sus mentionati sau prin persoane interpuse, tocmai ca si contraprestatie a influentei si interventiilor facute de acestia, in interesul firmelor din Grupul VEOLIA, in speta S.C. APA NOVA Bucuresti S.A, pe langa institutiile publice (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale mun. Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti).

„Capusarea” activitatii APA NOVA Bucuresti S.A cu diferite firme prin intermediul carora s-au scurs sume extrem de importante de bani in mod nelegal, ar fi avut ca efect inclusiv cresterea pretului serviciilor de apa si canalizare platit de locuitorii municipiului Bucuresti”.

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger