AcasăOldDNA a dispus, in cazul Elenei Udrea, extinderea urmaririi penale

DNA a dispus, in cazul Elenei Udrea, extinderea urmaririi penale

In ziua in care Udrea a fost dusa la Directia Nationala Anticoruptie, in conditiile in care, a anuntat unul dintre aparatorii sai legali, fostul ministru insusi a cerut sa discute cu procurorii, DNA a anuntat, in cursul dupa-amiezii de joi, ca pe numele acesteia s-a dispus extinderea urmaririi penale, pentru suspiciuni de spalare de bani.

O masura similara, corelata cu cea a efectuarii in continuare a urmaririi penale, au luat procurorii DNA din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie si in cazul lui Tudor Breazu, om de afaceri, apropiat al Elenei Udrea, si, totodata, administrator al mosiei acesteia, din localitatea Nana. Ambii sunt cercetati pentru spalare de bani.

Va precizam faptul ca fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului se afla in arest preventiv, masura luata in cazul sau de catre instanta Suprema, la propunerea procurorilor DNA, care o acuza pe Elena Udrea de fapte de coruptie, in dosarul „Gala Bute”.

Va prezentam in continuare, intergral, precizarile procurorilor din ordonanta intocmita in acest caz:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 – 2011, Udrea Elena Gabriela, impreuna cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in prezenta cauza), au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu Stefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei.

La randul sau, Lungu Stefan dadea banii primiti lui Breazu Liberiu Tudor, persoana apropiata atat de Udrea Elena Gabriela, cat si de Topoliceanu Ana Maria.

Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrata de Breazu Liberiu Tudor, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor pentru a plati diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria.

In cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut si a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine si pentru altul, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Urmare acestei solicitari, in data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor realizate de cele doua societati mentionate din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Suma a fost predata de Nastasia Gheorghe in aceeasi zi ministrului Udrea Elena Gabriela.

Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca o parte din suma obtinuta prin savarsirea infractiunilor de coruptie descrise anterior a fost transferata de catre Breazu Tudor Liberiu si Udrea Elena Gabriela in patrimoniul organizatiei Bucuresti a partidului din care facea parte aceasta din urma, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Astfel, in perioada 19 iulie 2011 – 18 iulie 2012 in contabilitatea organizatiei au fost inregistrate 21 de contracte de donatie cu o valoare totala de 1.537.200 lei”.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger