AcasăOldDirector din cadrul I.O.R., trimis in judecata pentru luare de mita

Director din cadrul I.O.R., trimis in judecata pentru luare de mita

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Din sef al unei cunoscute societati in care statul roman este actionar majoritar, a ajuns intr-o prima faza in arest preventiv, si, mai nou, sa fie trimis in judecata.

Luni, DNA anunta ca au decis sa trimita in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, spre judecare, dosarul lui Eugen Niculescu, director al S.C. I.O.R. S.A, cercetat de catre procurorii anticoruptie pentru luare de mita.

Anchetatorii sustin ca, in calitatea sa de director al societatii amintite, Niculescu ar fi cerut, dar si ca ar fi primit de la  o persoana cu afaceri in domeniul medical, care apoi l-a si dat pe mana procurorilor, anumite sume. Mai mult, la finele lunii trecute, suspectul ar fi fost prins in flagrant de catre anchetatorii anticoruptie.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile comunicatului DNA din acest caz:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 3 noiembrie 2006 – 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, in calitate de director al S.C. I.O.R. S.A., a solicitat si primit de la o persoana (denuntator in cauza) in transe periodice, sume reprezentand un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de institutia pe care o conducea catre firmele denuntatorului.

In schimbul acestui comision ( totalizand 61.886 lei) inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fara intarzieri la plata.

La data de 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie imediat dupa ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentand 10% din ultimele plati efectuate de IOR.

In cauza, s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului in vederea garantarii confiscarii speciale a sumelor primite cu titlul de mita de inculpat”.

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger