AcasăOldDin fata Cotrocenilor, revolutionarii anunta ca vor contesta decizia de clasare a...

Din fata Cotrocenilor, revolutionarii anunta ca vor contesta decizia de clasare a Dosarului Revolutiei

La scurta vreme dupa ce s-a aflat, vineri, despre decizia procurorilor militari de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind clasarea dosarului in care s-au anchetat evenimentele din decembrie `89, revolutionarii au explicat ca vor face o contestatie, la Instanta Suprema.

Iar anuntul a fost facut chiar in zona Palatului Cotroceni, unde mai multi revolutionari, in frunte cu liderul Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, s-au adunat pentru a-si manifesta nemultumirea fara de aceasta masura a procurorilor militari de la PICCJ.  „Este absolut naucitoare (decizia-n.r) (…) In dosarul Mineriadei sunt mai putine decizii la CEDO, decat in dosarul Revolutiei, si totusi acest dosar a fost redeschis in urma cu cateva zile. (…) Si cand lumea, in sfarsit, respira un aer de libertate si de speranta, vii si le dai in cap. Sigur, pare o razbunare”, a precizat Maries, amintind ca decizia a fost luata pe 14 octombrie, respectiv cu doua zile inainte de a dispune reluarea anchetei in cazul Mineriadei.

Pe langa faptul ca au de gand sa ataca la Curtea Suprema rezolutia de clasare a dosarului, revolutionarii isi pun sperantele in procurorii de la Inalta Curte, care vor solutiona contestatia, dar si in faptul ca presedintele, cu care vor sa se intalneasca, pe cat de curand posibil, va media aceasta situatie, dupa cum a facut, la un moment dat, si predecesorul actualului sef al statului, respectiv Traian Basescu. „Nu ma indoiesc ca domnul Klaus Iohannis nu va face la fel”, a sustinut Maries.

sursa foto: timpolis.ro

author avatar
Cristina Stefan
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger