AcasăOldDezastru in Nepal, dupa cutremur: peste 4.400 de morti. Trei zile de...

Dezastru in Nepal, dupa cutremur: peste 4.400 de morti. Trei zile de doliu national

In conditiile in care cautarile persoanelor disparute  -despre a caror soarta nu se mai stie nimic de sambata, de cand Nepalul a fost zguduit de cutremurul de 7.8 grade pe Richter – sunt in plina desfasurare, bilantul victimelor dezastrului natural creste alarmant de la o ora la alta.

Pana marti, in jurul pranzului, cifrele anuntate de catre autoritatile nepaleze si care sunt de-a dreptul datatoare de fiori arata ca numarul deceselor a sarit de 4.400, in timp ce numarul ranitilor este aproape dublu. Ceea ce este, insa, si mai trist este faptul ca oficialii locali se asteapta ca aceste cifre sa creasca, pe masura ca trupurile celor disparuti sunt gasite si scoase de sub daramaturi.

In memoria nepalezilor care au pierit in urma cutremurului devastator de sambata, urmat de zeci de replici, unele puternice, au fost decretate trei zile de doliu, pe intreg teritoriul statului.

[youtube]dvVNShlB-uA[/youtube]

In tot acest timp, supravietuitorii se lupta cu o realitate crunta: in timp ce spitalele sunt supraaglomerate, ceea ce le adanceste si mai mult suferinta celor raniti, sunt foarte multi oamnei- printre ei si copii- care au raams fara un acoperit seasupra capului, odata ce cladirile in care locuiau, pana sambata, s-au facut una cu pamantul. In ajutorul lor au sarit si reprezentantii comunitatii internationale, care au trimis deja ori au anuntat ca vor trimite ajutoare in zona.

E important de precizat si ca, din datele anuntate luni, la ora 18, de catre reprezentantii Ministerului roman de Externe, in Nepal au fost identificati 36 de romani, care sunt, din fericire, in afara pericolului.

[youtube]KZPqVwa8N5Q[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger