AcasăOldDeputatul Rizea, la DNA. A fost plasat sub control judiciar, pe cautiune

Deputatul Rizea, la DNA. A fost plasat sub control judiciar, pe cautiune

Cristian Rizea a ajuns in aceasta dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, unde a aflat ca procurorii au decis plasarea sa sub control judiciar pe cautiune, vreme de doua luni.

Asadar, la doar o zi de cand deputatii prezenti la sedinta de plen au votat in favoarea incuviintarii retinerii pesedistului, repingand, insa, avizul care le-ar fi permis procurorilor sa mearga in instanta si sa ceara arestarea sa preventiva – masura pentru care cerusera, totodata, incuviintarea Camerei, parlamentarul despre care, pana saptamana trecuta, se stia ca aspira la fotoliul de edil al sectorului 5 al Capitalei a ajuns in fata anchetatorilor anticoruptie.

Ulterior, s-a aflat oficial si motivul prezentei deputatului PSD in fata procurorilor, respectiv acela ca acestia din urma au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe cautiune – 1.500.000 de lei, pentru o perioada de 60 de zile, incepand de joi, 10 martie. In acest sens, reprezentantii DNA i-au dat lui Rizea termen de o saptamana pentru a depune cautiunea, din cate reiese din comunicatul facut public din directia DNA-ului.

„Masura a fost dispusa in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, impiedicarii sustragerii inculpatului de la urmarirea penala si prevenirii savarsirii altor infractiuni, in conditiile in care Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare a arestarii preventive a inculpatului Rizea Cristian”, anunta DNA.

Parlamentarul poate contesta aceasta masura in instanta. Ar mai fi de spus faptul ca, pe durata cat se afla sub control judiciar, Rizea are de indeplinit o serie de obligatii, printre care aceea de a merge la politie, conform programului de supraveghere stabilit in cazul sau, sau daca este chemat, sa nu plece din tara, fara sa aiba incuviintare de la organele judiciare si sa nu ia legatura cu persoanele mentionate in ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

author avatar
Cristina Stefan
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger