AcasăOld"Demisia": Zeci de comercianti nemultumiti, in fata Primariei Sectorului 4/ Ce spune...

„Demisia”: Zeci de comercianti nemultumiti, in fata Primariei Sectorului 4/ Ce spune edilul despre actiunea de transformare a Pietei Sudului

Cateva zeci de oameni au ajuns, marti in jurul pranzului, in fata Primariei Sectorului 4, in fruntea caruia se afla, interimar, Daniel Baluta, succesorul lui Cristian Popescu Piedone in fruntea acestei institutii.

Oamenii au venit sa-si manifeste nemultumirea fata de faptul ca au aflat ca vor fi nevoiti sa elibereze spatiile comerciale  dintr-o zona din Piata Sudului. Sustinand ca au acte pentru a ocupa respectivele spatii, comerciantii sunt nemultumiti fata de solicitarea adresata lor de catre reprezentanti ai Primariei, cerand ca aceasta masura sa nu fie aplicata.

E important de amintit faptul ca vizate de aceasta masura sunt cateva zeci de tarabe, dar si ca oamenii au incercat sa intre in cladirea primariei, pentru a sta de vorba cu edilul interimar, fara succes, insa, dar si ca protestatarii au cerut, in mai multe randuri, ‘demisia’ conducerii institutiei.

In acest context, reprezentantii primariei au anuntat, intr-un comunicat, ca institutia are in vedere un „amplu proces de transformare a Pietei Sudului, care va incepe cu igienizarea spatiilor insalubre, in care se comercializeaza alimente, laolalta cu alte marfuri, precum si cu demolarea constructiilor ilegale amplasate pe domeniul  public”, dar si ca peste 55 de chioscuri despre care spun ca ar fi amplasate ilegal atat in piata, cat si pe trotuarul din fata acestui centru agroalimentar, vor fi demolate.

Cat priveste acordurile invocate de comercianti, primarul a lamurit. „Le vom retrage si acordul de functionare, pe care comerciantii l-au primit de la Primaria Sectorului 4, pentru ca este lovit de nulitate, din moment ce trebuie sa faci dovada spatiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act aditional, ci nu prin licitatie, asa cum prevedea Legea. Situatia treneaza de ceva ani”, sustine Baluta.

sursa foto: ps4.ro

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger