AcasăOldDecizie fara precedent in Belgia: Nivelul de alerta terorista, ridicat la nivel...

Decizie fara precedent in Belgia: Nivelul de alerta terorista, ridicat la nivel maxim in intreaga tara

Vestea bună primită de apropiații unui ROMÂN care fusese RĂPIT în noiembrie anul trecut

La o zi de la producerea atacurilor sangeroase soldate cu cel putin 30 de decese si 230 de raniti – patru dintre cei care au suferit leziuni fiind romani- gradul de alerta terorista, ridicat inca de miercuri la nivelul maxim, in zona capitalei belgiene, a fost sporit pe intreg teritoriul statului belgian.

Demersul a fost adus la cunostinta opiniei publice din Romania prin intermediul unei informari de calatorie emise, miercuri, din directia Ministerului de Externe condus de Lazar Comanescu.

Decizia este una fara precedent, precizeaza MAE, si vine la o zi de la producerea celor doua atacuri care au lovit aeroportul Zaventem, urmat de cel care a avut loc in subteran, la statia de metrou Maelbeek, aflata in cartierul european al Bruxelles-ului. „Oficiul pentru Analiza Amenintarii (OCAM) a decis, in premiera, ridicarea nivelului de alerta terorista la nivel maxim (4/4 – „amenintare serioasa si iminenta”) pe intreg teritoriul belgian”, se mentioneaza in comunicatul MAE, din care aflam si ca oficialii forului belgian decis atat intarirea dispozitivului militar din capitala statului, cat si a pazei tuturor aeroporturilor, garilor, centralelor nucleare si a portului maritim din Anvers, dar si a controalelor la frontiere.

Va reamintim ca atacurile au fost revendicate inca de marti de catre autointitulata grupare terorista Stat Islamic, presa internationala anuntand, in cursul diminetii, ca doi dintre presupusii autori ai incidentelor din aeroportul belgian au fost identificati.

sursa foto: telegrafonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger