AcasăOldDecizie definitiva in cazul lui Mircea Basescu: patru ani de inchisoare

Decizie definitiva in cazul lui Mircea Basescu: patru ani de inchisoare

Veste grea pentru fratele fostului presedinte. Mircea Basescu a primit sentinta definitiva in dosarul in care a fost acuzat de trafic de influenta.

UPDATE 2. La ora 13.20, Mircea Basescu a intrat in sediul politiei constantene, mai exact al IPJ Constanta, unde a parcurs pasii legali impusi in astfel de situatii.

UPDATE – Cu putine minute inainte de ora 13, Mircea Basescu a parasit curtea casei sale din Constanta, pe scaunul din dreapta al masinii conduse de catre aparatorul sau legal. Acesta din urma a facut cateva scurte precizari, in timp ce incerca sa isi croiasca drum pe langa jurnalistii care incercau sa obtina o reactie de la fratele fostului sef al statului. „Mergem la politie. (…) Din punctul meu de vedere (decizia-n.r) este nedreapta, dar o respectam, este o decizie definitiva”, a explicat avocatul lui Mircea Basescu.

Decizia de condamnare la patru ani de inchisoare cu executare a fost anuntata in urma cu scurt timp, de catre magistratii Curtii de Apel Constanta, care deunazi ramasesera in pronuntare. Trebuie mentionat ca din aceasta pedeapsa privativa de libertate, lui Mircea Basescu i se va scadea perioada in care a stat in arest.

Din cate se poate observa, Curtea de Apel a mentinut, practic, decizia luata pe fond, de Tribunalul Constanta, in urma cu doar cateva luni, in dosarul in care fratele fostului lider de la Cotroceni a fost trimis in instanta, in urma cu mai bine de un an si jumatate, procurorii DNA acuzandu-l de trafic de influenta intr-o cauza in care sunt implicati membri ai familiei interlopului Sandu Anghel, alias Bercea Mondial.

In acelasi dosar, a mai fost condamnat definitiv si Marian Capatana, care a primit o pedeapsa de 3 ani de inchisoare, pentru complicitate la trafic de influenta.

author avatar
Cristina Stefan
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger