AcasăOldDate noi despre starea copiilor de la "Marie Curie", inclusiv a celor...

Date noi despre starea copiilor de la „Marie Curie”, inclusiv a celor doi micuti transferati recent de la Pitesti

Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii au anuntat, duminica dimineata, noi informatii despre starea micilor pacienti aflati in grija specialistilor de la „Marie Curie”. Este vorba atat despre copiii diagnosticati, cat si despre cei suspectati cu sindrom hemolitic-uremic (SHU).

In cazul celor dintai, MS precizeaza ca la acest moment, in spitalul de urgenta pentru copii situat in sectorul 4 al Capitalei mai sunt internati trei copilasi cu SHU, toti aflandu-se pe un pat din cadrul sectiei de Nefrologie, sub atenta grija a medicilor care le administreaza tratamentul necesar in vederea insanatosirii si le monitorizeaza permanent starea. Ca si in ziua precedenta, doi dintre ei fac dializa peritoneala. „Copiii au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila”, potrivit vestilor anuntate din directia ministerului condus de Patriciu Achimas-Cadariu.

Cat priveste starea medicala a celor doi copilasi transferati, in ultimele 48 de ore, la „Marie Curie”, din directia Spitalului de Pediatrie Pitesti, MS precizeaza ca suspiciunile de SHU au fost infirmate de analize in ambele cazuri, dar si ca in privinta „copilului caruia i s-a depistat in spitalul argesan verotoxina in coprocultura, diagnosticul s-a infirmat dupa rezultatele de laborator efectuate in Spitalul Marie Curie. Cei doi copii au stare de sanatate buna, prezentand boala diareica acuta”.

sursa foto: mscurie.ro

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger