AcasăOldDan Voiculescu, vizitat de avocat la penitenciar, la o zi dupa pronuntarea...

Dan Voiculescu, vizitat de avocat la penitenciar, la o zi dupa pronuntarea sentintei in dosarul ICA

Fostul senator, care a fost adus la Penitenciarul Rahova seara trecuta, la cateva ore dupa ce magistratii au pronuntat sentinta in dosarul ICA, condamnandu-l pe Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare cu executare, a fost vizitat in detentie, sambata dimineata, de unul din avocatii sai.

Aparatorul legal al lui Dan Voiculescu a ajuns la penitenciar si a intrat rapid in incinta, potrivit digi24.ro. Fondatorul trustului Intact se afla la Rahova, penitenciar in care au fost aduse alte sase persoane condamnate in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Cei sapte vor ramane timp de 21 de zile in regim de carantina, perioada in care vor fi supusi unor teste medicale si psihologice. Dupa pronuntarea sentintei, fosutl senator s-a prezentat la IPJ Ilfov, de unde a fost dus, cu o masina a politiei, la Penitenciarul Rahova.

Acuzat de spalare de bani, Voiculescu a primit o condamnare de 10 ani cu executare in dosarul ICA, decizia anuntata vineri de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti fiind definitiva. In acelasi dosar au mai fost condamnati, cu executare, fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopshi – 8 ani, fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis – 7 ani, precum si Jean Catalin Sandu si Vlad Nicolae Savulescu, care au primit o pedeapsa de sase ani, dar si Flavius Adrian Pop, in cazul caruia cei doi magistrati din completul CAB care au judecat acest dosar au decis o condamnare de cinci ani.

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger