AcasăOldDan Sova, retinut. Senatorul a fost scos incatusat din sediul DNA

Dan Sova, retinut. Senatorul a fost scos incatusat din sediul DNA

(sursa foto: Captura Digi24)

Odata ce a ramas fara imunitate, Dan Sova a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie. S-a intamplat la aproape patru ore de cand senatorii au incuviintat retinerea si arestarea sa preventiva, la solicitarea DNA.

(sursa foto: Captura Digi24)

UPDATE 2 : Procurorii anticoruptie au anuntat ca Sova, retinut pentru 24 de ore, in cursul acestei dupa-amiezi, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, va fi prezentat Instantei Supreme, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„Masura preventiva a fost dispusa de procurori, avand in vedere ca, raportat la calitatea de senator a celui mentionat, a fost indeplinita conditia prevazuta in Constitutia Romaniei, in sensul in care plenul Senatului a incuviintat cererea de retinere si arestare preventiva in legatura cu infractiunea retinuta in sarcina inculpatului Sova Dan-Coman”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

UPDATE: La circa un sfert de ora de cand a iesit de la DNA, Sova a ajuns la Arestul Central al Politiei Capitalei.

Masura a fost luata in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. In jurul orei 16.20, Dan Sova a parasit sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie incatusat, insotit la masina de catre oamenii legii, in drum spre Arestul Cntral.

Va amintim ca 95 de senatori au votat „pentru”, 30 „contra” si 2 voturi au fost anulate in cazul solitarii DNA. Avand in vedere faptul ca „in urma votului exprimat a fost intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti (…) Senatul incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva (…) a domnului senator Sova Dan Coman”, s-a anuntat de la tribuna salii.

Va reamintim ca in respectiva solicitare in care cereau incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD, procurorii mentionau faptul ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”.

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger