AcasăOldDan Sova afla azi daca magistratii Instantei Supreme decid arestarea sa

Dan Sova afla azi daca magistratii Instantei Supreme decid arestarea sa

Dan Sova

Zi plina de emotii pentru parlamentarul social-democrat.

UPDATE 2: Instanta a ramas in pronuntare, in cazul senatorului Sova.

Dupa aproximativ doua ore si jumatate in care a fost in sala de sedinta, parlamentarul a parasit incinta, insotit de oamenii legii. Nici de aceasta data Sova nu a facut nicio declaratie in privinta situatiei sale. Social-democratul va fi dus din nou in Arestul Central, unde va ramane, in asteptarea deciziei Curtii Supreme, pana dupa-amiaza, cand va expira ordonanta de retinere.

UPDATE: Sova a fost adus – incatusat- la Instanta Suprema, in jurul orei la 9.30. Sedinta in care judecatorii decid daca accepta sau nu propunerea DNA in cazul sau a inceput, este una secreta, iar concluziile ar putea fi aflate in urmatoarele ore.

Dan Sova

Retinut, in cursul dupa-amiezii trecute, de catre procurorii anticoruptie, la cateva ore dupa ce senatorii au decis, prin vot, incuviintarea solicitarii DNA in privinta sa, Dan Sova este prezentat, in cursul acestei zile, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cei care vor decide daca se impune sau nu arestarea sa preventiva, pentru un interval de 30 de zile, sunt magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in fata carora va fi dus Sova in urmatoarele ore.

Va amintim ca ulterior votului de joi, din plenul Senatului, Sova a fost chemat la DNA si, dupa cateva zeci de minute de discutii cu procurorii, a parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie incatusat, fiind dus cu o masina catre Arestul Central, unde a ramas, de altfel, pe parcursul noptii de joi spre vineri.

In dosarul de fata, procurorii il acuza pe Sova de trafic de influenta, in dosarul cunoscut drept „CET Govora”, reprezentantii DNA mentionand, joi, ca „masura preventiva a fost dispusa de procurori, avand in vedere ca, raportat la calitatea de senator a celui mentionat, a fost indeplinita conditia prevazuta in Constitutia Romaniei, in sensul in care plenul Senatului a incuviintat cererea de retinere si arestare preventiva in legatura cu infractiunea retinuta in sarcina inculpatului Sova Dan-Coman”, dar si faptul ca, in ordonanta de retinere se noteaza faptul ca, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Sova „a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura”.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger