AcasăOldDan Adamescu, in fata procurorilor anticoruptie

Dan Adamescu, in fata procurorilor anticoruptie

Afaceristul si-a inceput prima zi a saptamanii cu o vizita la DNA. Adamescu sta si la aceasta ora de vorba cu procurorii anticoruptie.

UPDATE 2: Procurorii au confirmat, intr-un comunicat, faptul ca lui Tudor i-a fost pus sechestru pe suma mentionata de catre fosutl vicepresedinte al ASF, la iesirea de la audieri.

Iata ce se precizeaza, integral, in comunicatul DNA pe aceasta tema:

„In dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 158/VIII/3, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizare, prin instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani, in lei si valuta, prezente si viitoare, pana la concurenta sumei de 300.000 euro aflate in conturile bancare numele inculpatului TUDOR DANIEL GEORGE, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In dosarul respectiv acesta este cercetat, in arest la domiciliu, privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

Masura asiguratorie a fost dispusa avand in vedere ca exista date si probe ca suma de 300.000 euro reprezinta obiectul infractiunii de luare de mita, astfel incat, prin masura respectiva, sa fie evitata instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor care pot face obiectul confiscarii si care pot servi la garantarea executarii pedepsei amenzii, a cheltuielilor judiciare ori a repararii pagubei produse prin infractiune.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta prezenta ordonanta”.

UPDATE: Si fostul sef al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si, totodata, fost vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a ajuns in aceasta prima parte a zilei sa discute cu procurorii anticoruptie. Iesit de la discutiile cu anchetatorii, Daniel Tudor a explicat ca a venit la DNA pentru ca procurorii au decis punerea sub sechestru a unei sume de 300.000 de euro din averea sa. Totodata, acesta a negat ca ar fi protejat vreo firma. „N-am protejat nicio societate”, a sustinut acesta, intrebat despre Astra si Carpatica.

–-

Potrivit unor surse judiciare, prezenta miliardarului in fata anchetatorilor DNA ar avea legatura cu intrarea in faliment a companiei de asigurari controlate de afacerist, Astra.

Citeste si: Noi interceptari din „lotul Adamescu” arunca in aer Romania!

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger