AcasăOldCutremur in centrul tarii, joi in jurul pranzului

Cutremur in centrul tarii, joi in jurul pranzului

S-a miscat pamanatul, joi dupa miezul zilei, intr-un judet aflat in inima Romaniei si in care rar se produc seisme.  Asadar n-a fost Vrancea si nici Buzau.

Este vorba despre judetul Brasov unde, din cate anunta specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului, s-a produs un cutremur de intensitate mica – 2.1 grade pe scara Richter. Tot de pe site-ul INFP aflam ca a fost un seism de suprafata, care s-a produs la doar doi kilometri adancime fata de nivelul solului, la ora 13.04.

Deunazi, pamantul s-a miscat in trei judete situate in zone diferite ale tarii. Primul cutremur a avut loc inainte de rasaritul soarelui, mai exact la ora 04.38, in judetul Buzau, fiind vorba de o miscare telurica de 2.9 grade pe Richter, urmat de un altul, de 2.1 grade pe scara Richter, inregistrat de aparatele de specialitate la ora 14.58, de aceasta data cu epicentrul in judetul Satu Mare. Miercuri dupa-amiaza a avut loc un cutremur si in Vrancea, zona cunoscuta pentru faptul ca are o activitate seismica intensa. Potrivit specialistilor de la INFP, respectivul seism a avut magnitudinea 2.8 grade pe Richter.

author avatar
Cristina Stefan
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger