AcasăOldCutremur foarte puternic in Indonezia!

Cutremur foarte puternic in Indonezia!

O miscare telurica de peste 7 grade pe scara Richter a zguduit Indonezia.

UPDATE 2: Datele in privinta cutremurului cu epicentrul in largul coastei vestice a Indoneziei au fost revizuite. Astfel, pe site-ul USGS se precizeaza ca seismul a avut 7.8 grade pe Richter si s-a produs la o adancime de 24 de kilometri.

UPDATE: Potrivit site-ului BBC, autoritatile locale au instituit o alerta de tsunami, valabila pentru trei zone.

Cea mai recenta estimare a cutremurului indica o magnitudine de 7.9 grade pe Richter. Cel putin asa arata datele facute publice de catre geologii americani de la USGS, aceeasi care precizeaza si ca sesismul s-a produs la doar 10 kilometri adancime, semn ca a fost vorba despre un curemur de suprafata.

Momentan nu se cunosc informatii despre eventuale victime sau potentiale pagube materiale. Se stie, insa, faptul ca miscarea telurica din aceasta dupa-amiaza a avut epicentrul la peste 800 de kilometri de orasele Pariaman si Padang.

Va reamintim ca, in primava anului 2012, arhipelagul situat pe asa-numitul „Cerc de Foc” al Pacificului a fost zguduit de o miscare telurica de peste 8 grade pe Richter, urmat de un tsunami devastator. Foarte multi oameni au pierit, la acel moment, ca urmare a dezastrului natural care a cauzat, de asemenea, si pagube materiale imense.

sursa foto: id.wikipedia.org

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger