AcasăOldCSM sesizeaza Inspectia Judiciara, in cazul fotografiilor cu sefa DIICOT

CSM sesizeaza Inspectia Judiciara, in cazul fotografiilor cu sefa DIICOT

Oficialii Consiliului Superior al Magistraturii au anuntat, vineri, ca a fost sesizata Inspectia Judiciara. Se fac verificari in legatura cu fotografiile in care apare Alina Bica, la Paris. Totul, in urma publicarii, pe un blog, a unor poze din vizita facuta de catre sefa DIICOT, in capitala Frantei, in luna februarie, instantanee in care apare alaturi de Elena Udrea.

Se vor face verificari vizand doua aspecte – atat in cazul solicitarii inaintate, joi, de catre Alina Bica, privind apararea reputatiei procurorului-sef al DIICOT, cat si, mentioneaza CSM, vizand o posibila incalcare a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor. „Astazi, 31 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat  Inspectia Judiciara in vederea efectuarii unor verificari, atat privind cererea de aparare a reputatiei profesionale, formulata de doamna procuror Alina Mihaela Bica,  cat si prin raportare la Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate in legatura cu deplasarea la Paris, in luna februarie  2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror – sef al DIICOT”, se precizeaza in comunicatul remis presei de catre reprezentantii Consiliului.

De altfel, Bica a solicitat inca de joi Consiliului Superior al Magistraturii sa se sesizeze- prin Inspectia judiciara- in legatura cu imaginile aparute in cursul acelei zile pe un blog, alegand sa nu faca alte comentarii in legatura cu acest aspect. „Procurorul sef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, intelege sa nu comenteze in spatiul public aspecte care tin de viata privata, desfasurate in cadrul efectuarii unui concediu de odihna”, se mentioneaza intr-un comunicat al DIICOT. Sefa DIICOT apare alaturi de Udrea, la Paris. Pozele au fost facute in februarie acest an, in cadrul unei vizite de natura privata.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger