AcasăOldCozma a venit din nou la Parchetul General pentru a discuta cu...

Cozma a venit din nou la Parchetul General pentru a discuta cu procurorii in dosarul Mineriadei

Miron Cozma

Dupa ce si saptamana trecuta a fost citat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie PICCJ), in conditiile in care s-a decis continuarea anchetei in aceasta cauza, fostul lider al ortacilor din Valea Jiului a ajuns si marti dimineata la Parchet.

UPDATE 11.20 – Cozma a iesit de la discutiile cu procurorii, anuntand ca nu a semnat actul prin care i se comunica faptul ca e suspect. „Nu mi se reproseaza deocamdata nimic. Mi s-a comunicat, deocamdata, prin ordonanta, doar incadrarea”, a insistat Cozma.

„Vinovatii pentru crimele care s-au facut – au fost impuscati oameni, nu i-au impuscat minerii- sa raspunda pentru crime”, a adaugat Cozma, in privinta solicitarii sale adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Cozma a ajuns la sediul Parchetului General in jurul orei 9.30, sustinand ca el a oprit „exodul minerilor”, mentionand, printre altele, ca minerii ar fi fost imbracati in soldati de catre seful statului de la acea data.

Intrebat daca ar vrea sa aiba o confruntare cu fostul sef al statului, Ion Iliescu, Cozma a dat un raspuns negativ. „Nu (…) mi-e frica, sa fiu sincer”, a lamurit Cozma.

De altfel, inca de saptamana trecuta, cand a fost prezent la PICCJ, fostul lider al minerilor de la Valea Jiului preciza ca va veni marti, la audieri, insotit de avocatul sau. La acea data, procurorii l-au anuntat ca este suspect in dosarul Mineriadei.

In urma cu mai putin de doua saptamani, Parchetul General a hotarat reluarea anchetei in privinta evenimentelor din 13-15 iunie 1990, din Capitala.

sursa foto: facebook

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger