AcasăOldContinua audierile in dosarul Mineriadei

Continua audierile in dosarul Mineriadei

La Parchetul General continua sa vina persoane citate de procurori in dosarul in care se ancheteaza evenimentele care au avut loc in Bucuresti in urma cu un sfert de veac, mai exact in iunie 1990.

De aceasta data, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte a venit, vineri, Mugurel Florescu, un fost sef al parchetelor militare, mai exact al Directiei Procuraturilor Militare, care urmeaza sa stea de vorba cu procurorii in dosarul Mineriadei.

UPDATE 11.08: Generalul Florescu a iesit de la audieri, spunand, printre altele, ca ar vrea sa ajute organele de ancheta pentru aflarea adevarului, dar si ca s-ar fi incercat de trei ori sa i se ia viata, aratand cu degetul catre „sistem”. „Sunt cercetat in acest dosar. (…) Nu am hotarat eu (…) In ancheta mea, cine a fost de vina a fost trimis in judecata (…) asta-i istoria”, a precizat Florescu, adaugand ca nu poate sa spuna cine anume se face vinovat de evenimentele din vara anului 1990.

–-

Florescu conducea, in vara lui ’90, institutia amintita si chiar a facut o ancheta in privinta evenimentelor violente din Capitala, din intervalul 13-15 iunie, generalul precizand, insa, ca investigatia nu a fost finalizata.

In decursul zilei precedente, la PICCJ au ajuns Emil Dumitrescu, fost consilier prezidential in mandatul lui Ion Iliescu, precum si fostul ministrul Gheoghe Dobre, dar si Cazimir Ionescu, fost vicepresedinte al CPUN. Acesta din urma a confirmat, la iesirea de la audieri, ca i s-a spus ca e suspect in dosar. Nu in ultimul rand, la Parchetul General a ajuns, joi in jurul pranzului, si fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma.

Miercuri, in schimb, la PICCJ au fost chemati de procurori fostul presedinte Iliescu, primul sef al SRI, Virgil Magureanu, dar si fostul ministru al Apararii, Victor Atanasie Stanculescu.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger