Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » Concluziile comisiei speciale in cazul Coldea. Seful SRI cere trecerea in rezerva a generalului

Concluziile comisiei speciale in cazul Coldea. Seful SRI cere trecerea in rezerva a generalului

Autor:

Pe fondul informatiilor aparute in spatiul public, urmare a inregistrarilor cu fostul deputat Ghita, si al verificarilor interne de la nivelul SRI, s-a aflat ca se cere trecerea in rezerva a sefului operativ al Serviciului Roman de Informatii, generalul Florian Coldea.

 

florian coldea Concluziile comisiei speciale in cazul Coldea. Seful SRI cere trecerea in rezerva a generaluluiIn urma cu doar cateva minute au fost facute publice concluziile comisiei speciale din cadrul SRI. Institutia anunta ca nu au fost gasite abateri in acest caz, drept urmare s-a decis repunerea generalului Coldea pe functie, in conditiile in care fusese suspendat, pe durata verificarilor. Doar ca generalul Coldea insusi ar fi cerut sefului Serviciului eliberarea din functie, invocand “motive ce tin de demnitatea si onoarea militara”, dar si “riscul afectarii grave a activitatii institutiei”.

Drept urmare, directorul Serviciului a cerut sefului statului trecerea in rezerva a generalului-locotenent Coldea. In tot acest timp, atributiile sefului operativ, practic, al Serviciului, sunt exercitate chiar de catre directorul SRI, Eduard Hellvig.

Redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile din comunicatul SRI:

“In urma verificarilor efectuate de comisia constituita potrivit cadrului normativ intern, a fost intocmit un raport care clarifica toate aspectele vehiculate in spatiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar si alte aspecte care tin de activitatile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei. In acest sens, Directorul SRI a solicitat Presedintelui Romaniei trecerea in rezerva a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atributiile functiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

SRI isi reafirma determinarea de a indeplini asumat misiunile sale, in parteneriat cu toate institutiile nationale si internationale cu care colaboreaza pentru apararea intereselor de securitate nationala si protejarea cetatenilor romani, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI ramane ferm in ceea ce priveste transparentizarea institutionala si respectarea procedurilor de evaluare si control intern.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!