AcasăOldComisar din IPJ Satu Mare, retinut

Comisar din IPJ Satu Mare, retinut

Un om al legii, ajuns in vizorul procurorilor, a fost retinut pentru 24 de ore. Procurorii DNA- Satu Mare au dispus o astfel de masura in cazul unui comisar din cadrul Inspectoratului de Politie din acest judet.

Adrian Bota este acuzat ca, in calitate de comisar de politie la Serviciul Cercetari Penale din IPJ Satu Mare, ar fi savarsit fapte de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Ca urmare, procurorii DNA satmareni au dispus, miercuri, retinerea sa pentru 24 de ore, simultan cu punerea in miscare a actiunii penale in cazul ofiterului de politie.

Conform ordonantei procurorilor, reprezentantii DNA sustin ca au indicii conform carora, vreme de doi ani, mai precis in intervalul 2006-2008, politistul ar fi primit de la o persoana bunuri si sume de bani, in cuantum de 180.000 de euro, constand intr-o suma de 24.000 de euro, precum si doua terenuri in valoare de 150.000 euro la acea data si alte bunuri mobile – printre care obiecte de mobilier, precum si plata contravalorii unor obiecte de imbracaminte si incaltaminte, mentioneaza reprezentantii acestei institutii, intr-un comunicat. Persoana respectiva l-a denuntat la DNA.

In schimbul banilor si al bunurilor pretinse, spun procurorii, Bota ar fi promis, printre altele, ca „isi va incalca atributiile de serviciu cu ocazia instrumentarii unui dosar penal al Parchetului de pe langa Judecatoria Satu-Mare, dosar ce ii fusese repartizat, in sensul ca va audia mai multe persoane in sensul dorit de denuntator, urmand ca acele declaratii sa fie folosite de acesta in vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare si a pronuntarii unei hotarari de achitare”.

Bota urmeaza sa fie prezentat, joi, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, mai precizeaza DNA.

sursa foto: observatorulph.ro

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger