AcasăOldComisar de la Protectia Consumatorului, retinut pentru luare de mita

Comisar de la Protectia Consumatorului, retinut pentru luare de mita

Masura punerii in miscare a actiunii penale, dar si a retinerii pentru un interval de 24 de ore a unui comisar de la Protectia Consumatorului din Gorj a fost luata de catre procurorii anticoruptie craioveni, in urma unui flagrant.

Vizat este Ilie Lungu, comisar in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Gorj, acuzat de procurorii anticoruptie de doua fapte de luare de mita. Masura ramane valabila pana miercuri noapte, la ora 23.45, din cate anunta DNA.

Din comunicatul procurorilor reies si motivele care au dus la luarea acestei masuri. Astfel, procurorii sustin ca in perioada 7-15 decembrie anul curent, ca urmare a unui control pe care l-a facut, in calitatea sa de comisar in cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Gorj, Lungu „a pretins pentru el si pentru un alt coleg, de la administratorul unei societati comerciale (denuntator in cauza) produse alimentare si nealimentare, precum si o suma de bani, in vederea nesanctionarii contraventionale a acestuia sau aplicarii unei sanctiuni mai blande”.

Mai mult, procurorii anunta ca, deunazi, respectiv pe 15 decembrie, denuntatorul i-ar fi remis comisarului „suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, dar si ca „in imprejurari similare, in luna decembrie 2014, inculpatul a mai pretins si primit drept mita de la acelasi denuntator, suma de 400 de lei”.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger