AcasăOldColonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, retinut de DNA, in urma...

Colonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, retinut de DNA, in urma unui flagrant

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Un colonel din cadrul MinisteruluI Apararii, dar care fusese detasat in cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), a ajuns in vizorul procurorilor militari ai Directiei Nationale Anticoruptie.

Din cate a anuntat, in urma cu scurt timp, DNA, intr-un comunicat, Stefan Enache, colonel in cadrul Unitatii Militare 02999 – dar care lucreaza in prezent in cadrul SGG – a fost retinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta, masura fiind luata in urma unui flagrant desfasurat, din cate anunta anchetatorii, in cursul zilei trecute.

Mentionam, totodata, faptul ca DNA a precizat ca procurorii din cadrul Serviciului specializat in fapte de coruptie savarsite de cadre militare, care au preluat acest caz, au dispus atat punerea in miscare a actiunii penale, cat si retinerea pentru 24 de ore a lui Enache, incepand de la data de 15 decembrie, ora 04:00, pana miercuri dimineata, dar si ca procurorii urmeaza sa-l prezinte pe colonel in decursul zilei de marti, magistratilor Tribunalului Militar Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Barbatul este acuzat ca ar fi pretins o suma de bani, in euro, in vederea unei presupuse interventii pe langa seful RA-APPS, procurorii sustinand ca suspectul ar fi primit, luni, 30.000 de euro, ocazie cu care s-a facut flagrantul. Ulterior, suspectul a fost dus la audieri, la finele discutiilor procurorii luand decizia retinerii celui dintai.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile DNA in privinta motivelor retinerii colonelului detasat la SGG:

„In ordonanta procurorilor militari se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 08 decembrie 2015, inculpatul Enache Stefan a pretins de la o persoana o suma de peste 10.000 euro, in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta din urma sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din municipiul Bucuresti, la un pret mult subevaluat.

Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie impartit intre inculpat si persoana respectiva.

In acelasi context, in ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Stefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger