AcasăOldCererea de judecare in procedura simplificata a acuzatilor din dosarul "Gala Bute",...

Cererea de judecare in procedura simplificata a acuzatilor din dosarul „Gala Bute”, respinsa

Stefan Lungu – fostul consilier al Elenei Udrea

La cateva zile dupa ce, la primul termen, pe fond, al dosarului „Gala Bute”, cei patru acuzati au admis acuzatiile pe care procurorii DNA le-au trecut in dreptul lor, in dosarul cauzei, cerand sa fie judecati prin procedura simplificata, ceea ce ar fi putut presupune pedepse mai mici, s-a aflat ce anume au decis magistratii Instantei Supreme in cazul lor.

Si anume ca Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a admis solicitarea celor patru. Este vorba despre Lungu, Nastasia si Topoliceanu, fosti colaboratori ai Elenei Udrea, din perioada in care aceasta era ministru al Dezvoltarii si Turismului, precum si despre afaceristul Dragos Botoroaga.

Reamintim ca o astfel de judecare la urgenta poate presupune reducerea cu o treime a unei eventuale pedepse. Insa cum instanta a respins cererea de judecata in procedura simplificata – ceea ce s-ar traduce prin faptul ca acestia vor fi judecati intr-un proces normal, in ciuda faptului ca au recunoscut faptele pe care le imputa procurorii DNA – cei patru ar putea sa nu mai beneficieze de o scadere in cazul unei eventuale  pedepse, la finele procesului.

De altfel, alte persoane cercetate in acelasi dosar, in care se ancheteaza organizarea evenimentului sportiv din vara anului 2011, printre ele fostul ministru Udrea, ex-ministrul Ariton, precum si fostul sef al Federatiei de Box, Rudel Obreja, au ales din prima sa fie judecati intr-un proces normal, fiind decisi sa-si demonstreze nevinovatia in instanta.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger