AcasăOldCel putin 37 de morti si peste 120 de raniti, in urma...

Cel putin 37 de morti si peste 120 de raniti, in urma atacului din capitala turca (VIDEO)

Au fost momente de groaza si imagini greu de privit, seara trecuta, in capitala turca, in urma exploziei unei masini-capcana, in apropierea unei statii de autobuze din Ankara. Cele mai recente informatii indica faptul ca au fost cel putin 37 de decese, in urma atacului. Momentan, nu exista informatii cum ca vreun roman ar fi fost afectat de drama din 13 martie.

UPDATE 2: Din cele mai recente informatii facute publice de catre reprezentantii ministerului condus de Lazar Comanescu rezulta faptul ca, pana la aceasta ora nu sunt informatii cum ca ar fi romani printre victimele atentatului care a zguduit, seara trecuta, o zona intens circulata a capitalei turce .

Din cate au aflat reprezentantii MAE, de la omologii lor de la Ankara, pana la acest moment, au fost identificate 31 de persoane decedate. „Conform listei emise de catre autoritatile locale privind numele persoanelor decedate, mentionam ca, pana in prezent, nu au fost identificati cetateni romani printre victime”, precizeaza ministerul, reprezentantii sai adaugand, insa, in acelasi comunicat, faptul ca „Ambasada Romaniei la Ankara ramane in legatura permanenta cu autoritatile turce, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune”.

UPDATE: Presa locala scrie ca 20 de suspecti au ajuns in custodia oamenilor legii de pe raza a trei provincii turcesti, urmand sa fie audiate, astfel incat autoritatile sa lamureasca banuielile pe care le au in privinta unei presupuse implicari a lor in producerea dramei se seara trecuta, soldate cu decesul a cel putin 37 de persoane.

–––

Un bilant actualizat a fost prezentat in prima parte a zilei de luni, de catre ministrul turc al Sanatatii, citat de site-ul publicatiei Hurriyet Daily News, oficialul guvernamental declarand ca, pe langa cei 37 de oameni pentru salvarea carora medicii nu au mai putut face nimic, 30 dintre acestia gasindu-si sfarsitul chiar la locul deflagratiei, alte 125 de persoane au suferit leziuni de o mai mica sau mai mare gravitate.

Ranitii au fost spitalizati in mai multe unitati medicale de pe raza capitalei, primind ingrijiri si fiind monitorizati in permanenta, existand cazuri in care a fost nevoie ca victimele exploziei masinii-capcana sa fie supus eunor interventii chirurgicale.

[youtube]UH_aD32iPyQ[/youtube]

MAE „condamna cu fermitate” atacul

Odata ce s-a aflat despre explozia de duminica seara, reactiile comunitatii internationale nu au intarziat sa apara. Printre cei care au transmis un mesaj prin care isi arata dezaprobarea fata de un astfel de demers de o violenta extrema se numara si reprezentantii ministerului de Externe de la Bucuresti, care au prezentat, inca de seara trecuta, condoleante familiilor victimelor. „Ministerul Afacerilor Externe condamna cu fermitate atacul terorist care a avut loc (…) in capitala turca, Ankara, soldat cu morti si raniti. (…) Astfel de actiuni, care pun in pericol vieti nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio forma. Romania ramane ferm angajata in combaterea tuturor formelor de terorism si reitereaza nevoia intensificarii eforturilor internationale in combaterea acestora”, se mentioneaza in mesajul facut pulic din directia MAE.

E important de precizat faptul ca, pana la aceasta ora, ministerului nu a anuntat informatii in privinta existentei vreunul roman printre persoanele afectate de explozia de seara trecuta.

[youtube]dV8-GUEbBtA[/youtube]

sursa foto: captura video youtube

author avatar
Cristina Stefan
59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger