AcasăOldCel putin 30 de zile de restrictii rutiere in zona Eroilor, dupa...

Cel putin 30 de zile de restrictii rutiere in zona Eroilor, dupa problemele aparute la carosabil/Mai multi locatari, evacuati

(foto: romaniatv.net)

Problemele din zona Eroilor, un perimetru foarte circulat din Capitala, sunt departe de a fi rezolvate, insa autoritatile monitorizeaza in permanenta zona, pentru a se asigura ca nu e pusa in pericol siguranta oamenilor care fie locuiesc, fie tranziteaza zona.

(foto: romaniatv.net)

Odata cu aparitia problemei cu asfatul denivelat in Zona Eroilor, din Capitala, ca urmare a lucrarilor care se fac, sub terasament, la viitoarea linie de metrou, mai multi oameni care locuiesc in cartierul respectiv s-au vazut nevoiti sa plece din case, ca masura de siguranta. Numarul persoanelor evacuate preventiv din zona cu probleme este de 14, din cate a precizat acelasi reprezentant al municipalitatii, la finele unei sedinte convocate in regim de urgenta la sediul primariei Municipiului Bucuresti. O parte dintre aceste persoane stau la rude, altii s-au cazat la hotel.

„Nu exista risc de prabusire”

Desi multi oameni se tem de ce e mai rau, responsabilii spun ca nu ar fi motive.”Constructorul a anuntat ca nu exista risc de prabusire. Zona este monitorizata atent”, a lamurit Alexandru Achim, la finele comitetului de urgenta de la PMB.

Mai mult, circulatia masinilor in perimetrul respectiv a fost oprita inca din ziua precedenta si, din cate a anuntat, duminica, un reprezentant al Primariei Capitalei, traficul rutier va ramane oprit inca 30 de zile „cel putin”.

Institutia bucuresteana se concentreaza pe „fluidizarea traficului si pe punerea in siguranta a zonei”, a mentionat aceeasi sursa.

„Primaria Capitalei s-a implicat activ inca de vineri dupa-amiaza, de cand a fost sesizat pericolul surparii in zona respectia”, a mentionat reprezentantul PMB, care a mentionat ca, odata anuntat incidentul, perimetrul a fost supravegheat, ca au fost trimisi reprezentanti al Politiei Locale, si ca imobilele din perimetrul respectiv au fost supravegheata.

De altfel, deunazi, reprezentantii Ministerului Transporturilor au anuntat, intr-un comunicat, ca sambata, de pe viitoarea Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Pantelimon, mai precis pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate, in zona statiei de metrou Eroilor, „s-au inregistrat deteriorari la nivelul suprafetei carosabile”, mai exact „o denivelare a terenului determinata de executia lucrarilor la Magistrala noua de metrou”.

Ce s-a intamplat de fapt

Seara trecuta, ministrul Costescu i-a chemat in sedinta pe reprezentantii Metrorex, ai constructorului, dar si pe proiectantul, consultantul si pe reprezentantii firme de monitorizare a terenului si imobilelor din zona, pentru a afla de la ei ce s-a intamplat exact, ce masuri s-au luat, dar mai ales ce demersuri se vor lua in perioada imediat urmatoare. „Ca urmare a strapungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei statiei de metrou Eroilor in zona intersectiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea in statie a utilajului TBM, s-au produs infiltratii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declansat in data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasari sub placa carosabila. Imediat, constructorul a umplut golurile aparute sub carosabil cu circa 70 mc de beton”, precizeaza reprezentantii MT, care adauga ca fenomenul de tasare a contunuat si sambata, drept pentru care s-a turnat o alta cantitate de beton si s-au facut alte lucrari menite sa opreasca infiltratiile.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger