AcasăOldCarosabil surpat in zona statiei Eroilor: "Circulatia metroului nu e afectata"/ 9...

Carosabil surpat in zona statiei Eroilor: „Circulatia metroului nu e afectata”/ 9 linii RATB deviate

Locuitorii cartierelor Drumul Taberei si Militari, dar si ai altor cartiere din Capitala, care aveau de tranzitat cu masina personala sau cu transportul in comun- zona aferenta statiei de metrou de la Eroilor, din centrul Capitalei, trebuie sa stie ca, urmare a problemelor aparute la nivelul carosabilului, odata cu restrictionarea circulatiei rutiere pe bulevardul Eroilor si al Eroilor Sanitari, masura luata de sambata si, din cate a anuntat, duminica la pranz, un reprezentant al Primariei Capitalei, valabila inca 30 de zile, cel putin, mai multe mijloace de transport in comun de suprafata vor fi deviate de la parcursul obisnuit.

(foto: romaniatv.net)

Un reprezentant al RATB, prezent, alaturi de alti responsabili de la nivelul autoritatilor locale, la sedinta comandamentului de urgenta de la primarie, convocat in aceasta dimineata, a anuntat ca vor fi deviate traseele a noua linii de autobuze care rulau, pana deunazi, in zona statiei de metrou Eroilor din Capitala. Printre ele, cele ale liniilor 122, 138, 137 si 668. DETALII AICI.

In schimb, „circulatia metroului nu e afectata sub nicio forma”, a asigurat directorul general al Metrorex, cu referire la linia 1 de metrou, dupa problemele aparute in urma sapaturilor care se fac pentru viitoarea magistrala de metrou, care leaga Drumul Taberei de Universitate. Marin Aldea a explicat ca „un put de epuizment a fost avariat”, ca urmare apa a patruns in statia de metrou Eroilor 2.

Primaria Capitalei anunta, sambata, faptul ca s-a inchis circulatia pe urmatoarele rute: bulevardul Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independentei, precum si pe bulevardul Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila. Traficul rutier fusese deviat in alte doua cazuri, dupa cum urmeaza: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe sos.Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau sos.Geniului – sos.Cotroceni, dar si pe sensul spre cele doua cartiere, pe Splaiul Independentei- sos.Cotroceni- sos. Geniului sau sos. Cotroceni- bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea.

Inca de sambata, reprezentantii Ministerului Transporturilor au precizat, in privinta incudentului amintit, faptul ca „s-au inregistrat deteriorari la nivelul suprafetei carosabile”, mai exact „o denivelare a terenului determinata de executia lucrarilor la Magistrala noua de metrou”. Mai precis, faptul ca, „urmare a strapungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei statiei de metrou Eroilor in zona intersectiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea in statie a utilajului TBM, s-au produs infiltratii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declansat in data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generand tasari sub placa carosabila”.

author avatar
Cristina Stefan
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger