AcasăOldBilant infiorator, in urma unui atac armat la o universitate: zeci de...

Bilant infiorator, in urma unui atac armat la o universitate: zeci de victime! (VIDEO)

Au luat cu asalt  cladirea unei institutii de invatamant superior, semanand groaza in calea lor si ucigand mai multe persoane. Planul sangeros pus in aplicare in cursul primei parti a zilei de joi este atribuit unui grup islamist.

Atacul armat ce a avut ca tinta cladirea unei institutii destinate tinerilor care urmeaza cursurile invatamantului superior din orasul Garissa, din Kenya, s-a soldat, din ce se vehiculeaza pana la acest moment, cu cel putin 14 morti, anunta BBC in editia online.

De asemenea, numarul ranitilor a ajuns catre cifra de 30, in conditiile in care, intr-o prima faza se anuntase ca, in urma ploii de gloante abatute asupra campusului situat in orasul situat in estul statului kenian, 14 persoane avusesera de suferit.  Se pare ca mai multi studenti ar fi ramas in incinta, fiind tinute cu forta de catre atacatori, iar alte cateva zeci de studenti au reusit sa fuga si sa scape din calea pericolului.

Printre victimele atacului atribuit gruparii islamiste al-Shabab se numara si reprezentanti ai fortelor de securitate – mai precis doi paznici au fost ucisi, in timp ce alti doi oameni ai legii au suferit leziuni in timpul atacului, fiind transportati de urgenta la spital, pentru ingrijiri.

La locul atacului au ajuns fortele de ordine, care incearca la aceasta ora sa elibereze studentii despre care se crede ca se mai afla in mainile militantilor aflati in cladirea respectiva. Motivul declansarii atacului nu este cunoscut, pana la acest moment.

[youtube]A74jGkGaGlo[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger