AcasăOldBilant dezastruos in Nepal: peste 3.600 de morti, dupa cutremurul de sambata!

Bilant dezastruos in Nepal: peste 3.600 de morti, dupa cutremurul de sambata!

La doua zile de la cutremurul devastator care a zguduit mai multe zone ale statului nepalez, afectand foarte puternic principalul oras al tarii, capitala Kathmandu, operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori ai dezastrului continua.

Insa, din nefericire, pe masura ce trec orele creste si bilantul deceselor. Conform celor mai recente cifre date publicitatii de catre reprezentanti ai autoritatilor locale, peste 3.600 de nepalezi si-au gasit sfarsitul ca urmare a seismului de 7.8 grade pe Richter.

De asemenea, numarul celor care au suferit traume si leziuni depasteste 6.000, in conditiile in care atat membrii echipelor de salvare, cat si oamenii simpli, au cautat, cu mainile goale printre ruinele cladirilor prabusite, sa dea de urma persoanelor despre care nu se mai stie nimic de sambata incepand, de cand pamantul s-a miscat cu o violenta iesita din comun.

Nepalezii sunt ingroziti. Seismul de sambata a fost urmat de zeci de replici, una dintre ele, considerata si cea mai puternica, avand loc duminica dimineata, si fiind de 6.7 grade pe scara Richter. Cum pamantul continua sa se cutremure, asadar, oamenilro le e frica sa mai intre in case si stau in strada. Mai mult, sunt foarte multe familii care au ramas fara locuinte, dupa dezastrul natural din 25 aprilie, considerat cel mai puternic produs in Nepal in ultimele opt decenii.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger