AcasăOldBica a fost condamnata si in al doilea dosar

Bica a fost condamnata si in al doilea dosar

Judecatorii au admis propunerea procurorilor de arestare preventiva a Alinei Bica si a lui Serban Pop

Fosta sefa a Directiei de Investigare a Crimei Organizate primeste o noua lovitura din directia instantei, de aceasta data in dosarul in care este judecata alaturi de afaceristul Sima si de un fost conducator in cadrul ANAF-ului.

De aceasta data, Alina Bica si-a aflat pedeapsa – in prima instanta, e important de mentionat- in cea de-a doua cauza in care a fost judecata, fiind vorba de o sentinta de 3 ani si jumatate cu executare. Din cate anunta televiziunile de stiri, Bica a fost condamnata pentru favorizarea faptuitorului. Decizia a fost luata joi dupa-amiaza, de catre magistratii de la Curtea Suprema, si poate fi contestata la un complet superior al aceleiasi instante.

Judecatorii Inaltei Curti au dispus, tot joi, condamnarea la patru ani de inchisoare a afaceristului Horia Simu, de la care procurorii DNA au sustinut ca Bica ar fi primit – indirect- bani in schimbul unei interventii in privinta unui dosar. Insa cea mai grea pedeapsa din randul celor trei a fost data in cazul fostului sef al Fiscului, Serban Pop, care a primit cinci ani de detentie. Niciuna dintre decizii nu este definitiva, drept urmare poate fi atacata.

Aceasta esta a doua pedeapsa primita in prima instanta de Alina Bica, dupa ce, in noiembrie anul trecut, fusese condamnata la patru ani de inchisoare, tot la Inalta Curte, pentru favorizarea faptuitorului, intr-un dosar in care Adrian Vudeanu, fost ministru al Economiei, a fost achitat.

author avatar
Cristina Stefan
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger