AcasăOldBecali, din nou in fata anchetatorilor DNA

Becali, din nou in fata anchetatorilor DNA

Latifundiarul din Pipera a ajuns din nou sa dea ochii cu procurorii anticoruptie, la cateva zile de cand s-a aflat ca este urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, intr-un dosar legat de numele unui alt afacerist.

Volubil si parand destul de relaxat, omul de afaceri a intrat in sediul central al DNA-ului cu aproximativ un sfert de ora inainte de ora 15, dupa ce a stat cateva minute de vorba cu reprezentantii presei, explicand ca prezenta sa are, de asemenea, legatura cu dosarul in care a ajuns sa fie suspectat de marturie mincinoasa, dupa ce a facut un denunt in cazul afaceristului Puiu Popoviciu, iar ulterior, cand dosarul a ajuns in instanta, a precizat ca nu isi mai aminteste aspectele mentionate in 2006, cand a facut precizarile in cauza.

„Nu-l mai vedeti pe Becali la puscarie, iar aia care cred asta, sa-si puna pofta-n cui…”, a tinut sa puncteze finantatorul stelist, care a explicat si de ce anume a ales sa nu vina in fata procurorilor alaturi de un aparator legal. „O sa citesc declaratiile care le-am dat, ce-mi aduc aminte, ce nu-mi aduc… (…) Am dat doua declaratii (…) daca nu-mi aduc aminte, nu-mi aduc (…) adevarul e avocatul meu, ce nevoie am de avocat”, a punctat omul de afaceri.

Iata ce precizau, recent, procurorii anticoruptie in privinta suspiciunilor care planeaza asupra afaceristului:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Omul de afaceri Becali George a fost audiat in calitate de martor, in zilele de 27 octombrie 2014 si 15 februarie 2016, in dosarul 9577/2/2012 al Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala. in aceste imprejurari, Becali George a prezentat declaratii care contravin probelor administrate in cauza, contravin propriilor declaratii date in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea. Becali George, suspect in prezenta cauza, a avut o atitudine omisiva de ascundere, de trecere sub tacere a faptelor cu caracter esential, cu eficienta probatorie, concludente si pertinente in cercetarea si solutionarea cauzei, cu scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala, de a induce in eroare instanta de judecata, imprejurari de natura a usura situatia juridica a inculpatilor cercetati in dosarul aflat pe rolul instantei anterior amintite.

Dosarul penal aflat in prezent in stadiu de judecare la instanta a fost mediatizat prin comunicatul nr. 949/VIII/3 din data de 21 decembrie 2012, la finalizarea anchetei, cand au fost trimisi in judecata 11 inculpati, pentru infractiuni care ar fi creat un prejudiciu important in dauna bugetului de stat si in dauna Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti USAMV.

In prezenta cauza, suspectului Becali George i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger