AcasăOldBarbatul acuzat ca ar fi planuit un atentat de Ziua Nationala, arestat...

Barbatul acuzat ca ar fi planuit un atentat de Ziua Nationala, arestat preventiv

Beke Istvan Attila

Retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, fiind acuzat ca ar fi planuit sa confectioneze si sa detoneze un dispozitiv explozibil, in public, la Targu Secuiesc, chiar de Ziua Nationala, Beke Istvan Attila a fost dus, marti seara, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Iar magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus, tarziu seara trecuta, arestarea sa pentru o perioada de 30 de zile. Desi Beke Istvan Attila a fost dus in arest, masura fiind executorie, el poate contesta decizia Curtii de Apel, nefiind o hotarare definitiva.

Cetateanul roman de etnie maghiara, despre care procurorii DIICOT au anuntat ca este membru al „extensiei” din Romania a „64 de Comitate” – o formatiune extremista din Ungaria- este acuzat de tentativa la actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive. Tanarul a fost adus, seara trecuta, la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiat.

Despre acesta, procurorii DIICOT anuntau, deunazi, ca „si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie”. Totodata, anchetatorii au precizat ca „materialele si dispozitivele ridicate la perchezitiile efectuate ar fi fost apte sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora”.

Mai trebuie spus ca suspectul era in vizorul Serviciului Roman de Informatii inca din luna octombrie, SRi controbuind, de altfel, la actiunea de dejucare a atentatului.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger