AcasăOldAvocat retinut pentru evaziune. Procurorii cer arestarea preventiva

Avocat retinut pentru evaziune. Procurorii cer arestarea preventiva

Un aparator al legii a intrat in vizorul procurorilor bucuresteni, care au luat masura retinerii sale pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de vineri sa fie dus in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Suspiciunile in acest dosar instrumentat de catre procurorii Parchetului de pe langa CAB planeaza in cazul lui Florin Catalin Ivan, avocat in cadrul Baroului Bucuresti. Din cate anunta vineri Ministerul Public, barbatul a fost retinut deunazi, pentru de evaziune fiscala, intr-un caz in care sursa citata anunta un prejudiciu de circa 1, 5 milioane de euro.

Mai trebuie spus ca procurorii au facut, tot in cursul zilei precedente, mai multe perchezitii la locuintele avocatului, situate atat din Bucuresti, cat si din judetele Ilfov si Buzau si ca au dispus masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri ale suspectului, dar si ca anchetatorii considera ca masura retinerii nu e suficienta si ca s-ar impune si cea a arestarii preventive a avocatului, motiv pentru care propun Curtii de Apel arestarea preventiva a lui Ivan. Ramane de vazut ce va decide judecatorul de drepturi si libertati in aceasta privinta.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in privinta acuzatiilor din cazul de fata:

„Din referatul cu propunere de arestare preventiva a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada 2010 – 2011, in calitate de reprezentant a doua societati comerciale cu sediul social in municipiul Bucuresti, inculpatul nu a inregistrat in contabilitatea acestora operatiunile comerciale derulate si nu a declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu in valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit.

La data de 10 martie 2016, pe baza autorizatiilor emise de Curtea de Apel Bucuresti, lucratori din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 6 perchezitii domiciliare care au vizat imobilele detinute de  inculpatul Ivan Florin-Catalin pe raza municipiului Bucuresti, a orasului Voluntari (judetul Ilfov) si a judetului Buzau, in vederea ridicarii de documente financiar – contabile.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus  masuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra unui numar de 5 imobile si asupra unor conturi bancare identificate in proprietatea inculpatului”.

321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger